Innovatie & ICT

Tekstschrijver ICT & Tekstschrijver Innovatie

Copywriter, freelance redacteur en tekstschrijver ICT & Innovatie Eric Hoogeweg.

Zoek je een ervaren Tekstschrijver ICT & Innovatie of een copywriter of freelance redacteur met verstand van innovatie, IT, software en automatisering? Als zelfstandig tekstschrijver ben ik (Eric Hoogeweg, 1976) hierin gespecialiseerd. 

Ik werk als IT tekstschrijver met mijn communicatiebureau voor opdrachtgevers door heel Nederland: kleine en grote IT bedrijven, vakbladen, softwareontwikkelaars en belangenorganisaties in de IT branche. Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep(en). Altijd met krachtige, puntige teksten die gevonden en gelezen worden.

Tekstschrijver ICT met meerdere ‘pennen’

Over tekstschrijvers bestaan nogal wat misverstanden. Een goede Tekstschrijver ICT moet – in mijn ogen – zeer diverse tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want teksten over IT-onderwerpen voor een website of blog (met SEO), een brochure of whitepaper vereisen immers een andere schrijfstijl. En vaak gaat het niet om de ‘stijl van een tekstschrijver’, voor jouw ideale tekst over IT of bijvoorbeeld low-code softwareontwikkeling. Het gaat om zijn veelzijdigheid in combinatie met strategisch inzicht, vakmanschap en het vermogen om je product en doelgroep snel te doorgronden. 

Bekijk voorbeelden met teksten over Innovatie en ICT in het portfolio.

Zo verzorg ik voor opdrachtgevers:

Knop: Voorbeelden zien? Bekijk mijn portfolio!

IT tekstschrijver

Bij schrijven over IT gaat het over specialistische onderwerpen. Thema’s snel eigen maken – met interviews of research – hoort feitelijk bij het vak van tekstschrijver of copywriter. Maar in de praktijk blijkt het zeker handig en waardevol als een IT tekstschrijver of freelance redacteur al ervaring heeft met schrijven over de IT branche, automatisering, innovatie en applicatieontwikkeling. Zelf schrijf ik als IT tekstschrijver al vele jaren voor:

Voor SEO werk ik nauw samen met online strategen die de beste SEO-strategie bepalen voor duurzame SEO. Zij maken ook de keywords-analyse waarmee ik als Tekstschrijver ICT aan de slag ga (bekijk hier een voorbeeldcase). Heb je zelf al een zoekwoordenanalyse laten maken, dan kan ik daar natuurlijk ook mee uit de voeten.
Voor grote of zeer specialistische (deel)projecten werk ik als IT tekstschrijver ook regelmatig samen met andere tekstschrijvers in mijn netwerk. Daar zitten ook echte IT-specialisten tussen.

Tekstschrijver innovatie

Innovatie is een breed begreep. Dit gaat veel verder dan alleen ICT, software en automatisering. Als tekstschrijver innovatie schrijf ik in de volle breedte over innovatie. Van technische innovatie en sociale innovatie tot nieuwe ontwikkelingen voor de arbeidsmarkt of duurzaamheid. Mijn werk als innovatie tekstschrijver raakt vaak ook mijn andere specialismen: Arbeidsmarkt & Werk en Duurzaamheid & Natuur.

Ook fotograaf of vormgever nodig?

Wil je meer dan alleen teksten van een professionele (freelance) redacteur of tekstschrijver innovatie? In mijn Tekstwerkplaats werk ik nauw samen met fotografen, vormgevers, webdesigners, SEO-specialisten en andere ‘creatieven’. Samen kunnen wij een vast communicatieteam vormen voor organisaties die een compleet communicatiebureau zoeken. Zo realiseren wij met duurzame samenwerking complete communicatieproducten, zoals:

 • Websites (met SEO-strategie & uitvoering)
  Eric is ICT & IT tekstschrijver voor online én gedrukte media met veel ICT-opdrachtgevers.
 • Magazines (gedrukt en online)
 • Bedrijfsfilms (van script tot online resultaat)
 • Boeken
 • Nieuwsbrieven (print en digitaal)
 • Whitepapers
 • Speciale bijlagen
 • Campagnes
 • Bijzondere jaarverslagen

Dus zoek je naast een IT tekstschrijver ook andere versterking voor jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Voorbeelden

Voorbeelden van mijn werk vind je in het portfolio. Wil je meer voorbeelden zien die passen bij jouw behoefte? Stuur dan even een e-mail.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?