Inhoudelijke expertise

Op zoek naar een gespecialiseerde tekstschrijver?

Een gespecialiseerde tekstschrijver of redacteur tekstschrijver met de juiste specialismen vinden, is vaak lastig.

Het is soms langs zoeken naar een gespecialiseerde tekstschrijver of redacteur, die thuis is in jouw vakgebied. Ook met specialistische onderwerpen kun je uitstekend terecht bij mijn tekstbureau. Niet alleen voor de specialismen waar ik al veel over schrijf! Want specialistische thema’s snel eigen maken, hoort – in mijn ogen – bij het vak van tekstschrijver, copywriter en redacteur.

Specialismen waar ik al veel over schrijf:

Verderop deze pagina lees je meer over deze specialismen.

Kies bewust een specialist of juist niet!

Kies je heel bewust voor een gespecialiseerde tekstschrijver of juist niet? Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Om een specialistisch onderwerp snel eigen te maken, benut ik als redacteur en tekstschrijver de kennis van inhoudelijke bronnen en inhoudelijk specialisten. Dat doe ik met interviews en research. Vervolgens vertaal ik dat met gevoel voor strategie naar de doelgroep om daar de juiste gevoelige snaar te raken. Dat is de essentie van mijn vak als tekstschrijver.

Het is natuurlijk handig en het kan zeker interessant zijn als een tekstschrijver al specialist is in jouw vakgebied. Maar het ook soms ook interessant zijn om dat bewust niet te doen! Maak hiervoor in ieder geval een bewuste keuze (zie ook de blog: 7 tips om een goede tekstschrijver te vinden). 

Mijn interesses als redacteur tekstschrijver

Redacteur tekstschrijver Eric Hoogeweg.

Door veel te schrijven over bepaalde onderwerpen bouw je als redacteur tekstschrijver door de jaren heen verschillende specialismen op. Soms komen ze aanwaaien en blijven ze plakken. Maar meestal koos ik als redacteur tekstschrijver zelf mijn ontwikkelrichting vanuit interesse. Dit boeit mij aan mijn specialismen:

Arbeidsmarkt, Werk & HRM

Overheden, bedrijven, vakbladen, brancheorganisaties en werknemersorganisaties kloppen vaak voor deze teksten bij mij aan. Ik schrijf hier als gespecialiseerde tekstschrijver graag over omdat het vooral gaat over mensen en hoe zij functioneren in hun omgeving. De psychologie en sociologie interesseert mij. Lees verder >

Innovatie & ICT

Ik schrijf graag over innovatieve onderwerpen omdat ze belangrijk, relevant en actueel zijn voor vandaag én morgen. We zien de veranderingen nu plaatsvinden! Zo schrijf ik veel over innovatie, ICT en onderwerpen zoals: automatisering, robotisering, big data, de digitale transitie en business intelligence. Dat doe ik voor IT-bedrijven, ICT-dienstverleners, vakbladen, app- en softwareontwikkelaars, overheden en kennisinstituten zoals TNO. Lees verder >

Natuur, Landschap & Duurzaamheid

De natuur en het Nederlandse landschap hebben altijd mijn speciale interesse. Ik voel me volledig thuis in de natuur en schrijf graag over deze onderwerpen als redacteur-tekstschrijver. Bijvoorbeeld voor: tijdschriften, overheden en belangenorganisaties. Vaak gaat het over de beleving van het landschap, ruimtelijke kwaliteit of nieuwe natuur. De interesse voor duurzaamheid is daar later bijgekomen, mede door mijn andere specialisme: Innovatie. Lees verder >

Opleiden & Ontwikkelen

Door mijn specialismen Arbeidsmarkt & HRM en Innovatie ben ik door de jaren heen steeds meer gaan schrijven over het opleiden en ontwikkelen van mensen. Met thema’s als duurzame inzetbaarheid, een ‘leven lang ontwikkelen’ en ‘leren op de werkvloer’. Hierover schrijf ik als ‘redacteur tekstschrijver’ voor: opleiders, bedrijven, overheden, vakbladen, kennisinstituten en belangenorganisaties. Het thema fascineert mij omdat het gaat over persoonlijke groei en het benutten van talenten.

Knop: Voorbeelden zien? Bekijk mijn portfolio!