Boeken, magazines & brochures

Teksten laten schrijven voor boek of brochure

Teksten laten schrijven voor een boek, magazine of brochure? Welkom in de Tekstwerkplaats!

Wil je teksten laten schrijven voor een boek, brochure of magazine? Dan ben je bij de Tekstwerkplaats helemaal aan het juiste adres! Als zelfstandig tekstschrijver en copywriter help ik opdrachtgevers met losse teksten. En bij mijn communicatiebureau maken we ook complete eindproducten met fotografie, vormgeving en drukwerkbegeleiding.

Waarom teksten laten schrijven?

Een professionele tekstschrijver maakt jouw verhaal aantrekkelijk voor een breed publiek of juist een specifieke doelgroep. Je verhaal ‘giet’ ik in de gewenste vorm. Of het nu een boek, magazine, (digitale) nieuwsbrief of whitepaper moet zijn. Ieder communicatiemiddel stelt andere eisen aan de teksten. Daarom moet een goede tekstschrijver beschikken over meerdere ‘pennen’. Dat is een vak! En teksten laten schrijven door een freelance tekstschrijver, scheelt jou natuurlijk ook gewoon veel tijd.

Sinds 1998

Freelance tekstschrijver Eric Hoogeweg begon als tijdschriftjournalist.

Het maken van grotere gedrukte communicatiemiddelen zit diep in mijn roots. Na mijn studie Journalistiek & Communicatie begon ik in 1998 als nieuws- en tijdschriftjournalist direct met het schrijven voor (journalistieke) magazines. Zelf maken van complete magazines voor opdrachtgevers kwam daar al snel bij. Ik zorgde voor het aansturen van de complete redactie, eindredactie en het ontwikkelen van bladformules. We werkten voor opdrachtgevers als de ANWB, MKB-Nederland en VNU Media.

Al snel gingen we ook nieuwsbrieven, brochures, boeken en complete jaarverslagen maken. Het realiseren van mooie publicaties van eerste idee tot gedrukt eindresultaat, vind ik nog altijd geweldig! Daar steek ik graag hart en ziel in, met het hele team dat we hiervoor samenstellen bij ons communicatiebureau.

Brochures… bestaan die nog?

Jazeker! De klassieke functie van brochures is tegenwoordig grotendeels overgenomen door websites. Daarom schrijf ik ook teksten voor websites (met SEO). Je moet als tekstschrijver immers met je tijd meegaan. Websites bieden ook grote voordelen boven brochures. Maar… ik zie de laatste jaren ook weer een groeiende behoefte aan fysieke communicatiemiddelen zoals brochures en magazines. Waarvoor opdrachtgevers mij weer steeds meer teksten laten schrijven.

Dat komt vooral door de stortvloed aan digitale communicatieboodschappen. Opdrachtgevers willen daar weer steeds vaker een meer persoonlijk, authentiek ‘boekje’ of magazine naast zetten. Een boekje of brochure kun je ook ergens achterlaten en iemand direct in handen geven. De kans is dan groter dat jouw boodschap overkomt en niet direct wordt weg geklikt. Bovendien leest een verhaal op papier nog altijd 60 procent gemakkelijker dan op een beeldscherm.

Ook vormgeving, formule en fotografie

De Tekstwerkplaats is een communicatiebureau dat jouw vaste team samenstelt.

De Tekstwerkplaats is een compleet communicatiebureau. Hier werk ik samen met andere tekstschrijvers, vormgevers, fotografen en bijvoorbeeld communicatiestrategen. Samen maken wij complete communicatiemiddelen zoals boeken, brochures en magazines, maar ook websites.

Voor iedere opdrachtgevers stellen we een team samen met de juiste specialisten. Samen bieden wij opdrachtgevers continuïteit en kunnen wij strategie, vorm en inhoud vroegtijdig integraal ontwikkelen. Dat geeft de beste resultaten.

Teksten vanuit specialismen

Je kunt ook teksten laten schrijven vanuit mijn inhoudelijke specialismen:

Voorbeelden zien?

Meer weten of voorbeelden zien? Wil je teksten laten schrijven en meer weten over mijn visie of onze aanpak in de Tekstwerkplaats? Stuur dan even een e-mail. Ik kan ook altijd voorbeelden van mijn werk sturen die passen bij jouw specifieke behoeften.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?