Tekstschrijver

Freelance tekstschrijver, copywriter en partner

Bij freelance tekstschrijver Eric Hoogeweg kun je teksten laten schrijven.

Wil je teksten laten schrijven door een freelance tekstschrijver? Als zelfstandig tekstschrijver en copywriter werk ik (Eric Hoogeweg, 1976) voor zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Van kleine bedrijven en startups tot multinationals, overheden en belangenorganisaties. Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep. Met krachtige, puntige teksten die de aandacht trekken.

Waarom teksten laten schrijven?

Een goede tekstschrijver of freelance redacteur maakt je boodschap aantrekkelijk voor specifieke doelgroepen of juist een breed publiek. Hij zegt meer met minder woorden en weet je doelgroep(en) te raken. Ook moet hij – in mijn ogen – verschillende tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want teksten voor een website, magazine of column vereisen immers steeds een andere ‘pen’. Daardoor kan ik bijvoorbeeld een boek schrijven, maar ook SEO-teksten of moderne gedichten. Schrijven is een vak. Teksten laten schrijven door een freelance tekstschrijver is daardoor al snel een logische keuze. En het scheelt jou veel tijd.

Voor wie?

Natuur &  Landschap is een specialisme van freelance tekstschrijver Eric Hoogeweg.

Opdrachtgevers van mijn tekstbureau willen hoogwaardige teksten die gevonden én gelezen worden. Het zijn verschillende bedrijven en organisaties (qua omvang en branches). Wij werken vooral duurzaam samen voor de langere termijn. Want dat geeft de beste resultaten en het werkt voor iedereen het meest prettig en efficiënt. Belangrijke specialismen waarover ik als tekstschrijver veel schrijf zijn:

Diverse rollen freelance redacteur

Freelance redacteur en freelance tekstschrijver met meerdere 'pennen'.

Als freelance redacteur en tekstschrijver heb ik voor mijn opdrachtgevers verschillende rollen. Naast het schrijven van teksten adviseer ik over hun communicatie, gebruik van teksten en bijvoorbeeld ‘free publicity’.

Voor de creatie van complete communicatiemiddelen zoals boeken en websites kan ik met mijn communicatiebureau een compleet communicatieteam samenstellen en het productieproces coördineren. Ik kan ook een complete (web)redactie samenstellen. Als eindredacteur zorg ik voor het redigeren van teksten. Als ghostwriter schrijf ik teksten zoals blogs, columns en speeches namens anderen. Je kunt bij mijn tekstbureau dus meer dan alleen teksten laten schrijven.

Misverstanden over de freelance tekstschrijver

Over teksten bestaan nogal wat misverstanden. Het is vaak niet ‘de stijl’ van een freelance tekstschrijver die je ideale tekst maakt. Het gaat vooral om zijn veelzijdigheid, strategisch inzicht en vakmanschap. Plus het vermogen om opdrachtgevers en doelgroepen snel aan te voelen. En om samen soms eens net iets anders te kijken naar de aanpak voor je doelstellingen. Dit zijn voor mij als freelance redacteur belangrijke uitgangspunten. 

Vind een goede én passende tekstschrijver

Er zijn veel tekstschrijvers, maar de echt goede zijn helaas nogal schaars. En iemand moet ook bij je passen. Veel bedrijven die teksten laten schrijven vinden het daarom lastig om in deze vrije beroepsgroep een geschikte freelance tekstschrijver te vinden. Ik adviseer om altijd iemand te zoeken die is aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging van tekstschrijvers (Tekstnet). Dat is nog geen garantie, maar al wel een goede eerste stap.

ZIE OOK MIJN BLOG:
7 tips om een goede tekstschrijver te vinden.