Tekstschrijver

Freelance tekstschrijver voor strategische én creatieve teksten

Bij freelance tekstschrijver Eric Hoogeweg kun je teksten laten schrijven.

Wil je teksten laten schrijven door een freelance tekstschrijver? Als zelfstandig tekstschrijver en copywriter werk ik (Eric Hoogeweg, 1976) voor zeer diverse opdrachtgevers in heel Nederland. Van kleine bedrijven en startups tot multinationals, overheden en belangenorganisaties. Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep. Met krachtige, puntige teksten die de aandacht trekken.

Mijn grootste kracht als tekstschrijver is het combineren van een doortastende strategie met creatieve teksten. Over de communicatiestrategie adviseer ik opdrachtgevers ook.

Waarom teksten laten schrijven?

Een goede tekstschrijver of freelance redacteur maakt je boodschap aantrekkelijk voor specifieke doelgroepen of juist voor een breed publiek. Hij zegt meer met minder woorden en weet je doelgroep te raken. Ook moet hij – in mijn ogen – verschillende tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want teksten voor een website, magazine of column vereisen immers steeds een andere ‘pen’. Ik werk als tekstschrijver én copywriter en ik kan bijvoorbeeld een boek schrijven, maar ook SEO-teksten of mijn moderne gedichten. Schrijven is een vak. Teksten laten schrijven door een freelance tekstschrijver is daardoor al snel een logische keuze. En dat scheelt jou ook nog eens veel tijd.

Voor wie?

Natuur &  Landschap is een specialisme van freelance tekstschrijver Eric Hoogeweg.

Opdrachtgevers van mijn tekstbureau willen hoogwaardige teksten die gevonden én gelezen worden. En die de boodschap goed overbrengen bij de doelgroep. Het zijn zeer verschillende organisaties (qua omvang en branches), waaronder veel B2B (Business-to-Business) bedrijven. We werken vooral duurzaam samen voor de langere termijn. Dat geeft de beste resultaten en werkt voor iedereen het meest prettig en efficiënt. Belangrijke specialismen waarover ik veel schrijf zijn:

Diverse rollen freelance redacteur

Freelance redacteur en freelance tekstschrijver met meerdere 'pennen'.

Als freelance redacteur en tekstschrijver heb ik voor opdrachtgevers verschillende rollen. Naast het schrijven van creatieve teksten adviseer ik ook over hun communicatie, online strategie (SEO), gebruik van teksten en bijvoorbeeld de mogelijkheden van ‘free publicity’.

Voor de creatie van complete communicatiemiddelen zoals boeken en websites kan ik met mijn communicatiebureau een compleet communicatieteam samenstellen en het productieproces coördineren. Ik kan ook een complete (web)redactie samenstellen. Als eindredacteur zorg ik voor het redigeren van teksten. Als ghostwriter schrijf ik namens andere teksten zoals blogs, columns en speeches. Je kunt bij mijn tekstbureau dus meer dan alleen teksten laten schrijven. Voor vaste opdrachtgevers ben ik vaak een ‘partner’ of collega.

Misverstanden over de freelance tekstschrijver

Over teksten bestaan nogal wat misverstanden. Het is vaak niet ‘de stijl’ van een freelance tekstschrijver die je ideale tekst maakt. Het gaat vooral om zijn veelzijdigheid, strategisch inzicht en vakmanschap. Plus het vermogen om opdrachtgevers en doelgroepen snel aan te voelen. En om samen soms eens net iets anders te kijken naar de aanpak voor je doelstellingen. Dat kan zitten in je strategie, de communicatiemiddelen waar je voor kiest en natuurlijk de insteek van de teksten en vormgeving. Dit zijn voor mij als freelance redacteur belangrijke uitgangspunten. 

Vind een goede én passende tekstschrijver

Er zijn veel ’tekstschrijvers’, maar de écht goede zijn helaas nogal schaars. En iemand moet ook nog bij je passen. Veel bedrijven die teksten laten schrijven, vinden het daarom lastig om in deze vrije beroepsgroep een geschikte freelance tekstschrijver te vinden. Ik adviseer daarom altijd om iemand te zoeken die is aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging van tekstschrijvers (Tekstnet). Het is nog geen garantie, maar al wel een goede eerste stap!

ZIE OOK MIJN BLOG:
7 tips om een goede tekstschrijver te vinden.