Bedrijfsjournalistiek

Wil je een ervaren bedrijfsjournalist inhuren?

Voor bedrijfsjournalistiek en een ervaren bedrijfsjournalist ben je bij mijn tekstbureau aan het juiste adres.

Op zoek naar een ervaren bedrijfsjournalist? Ook voor bedrijfsjournalistiek ben je bij mijn tekstbureau aan het juiste adres. Als freelance tekstschrijver, redacteur en bedrijfsjournalist werk ik sinds mijn afstuderen in 1998 voor diverse bedrijven en organisaties door heel Nederland. Dit kan op locatie en op afstand. 

Als bedrijfsjournalist benut ik mijn ervaring als voormalig journalist & freelance redacteur met dat van tekstschrijver en copywriter voor de interne en externe communicatie van bedrijven. Ik begon mijn loopbaan oorspronkelijk als tijdschriftjournalist. Ik ontdekte al snel dat ik die vaardigheden graag combineer met mijn strategisch inzicht. Opdrachtgevers waarderen vaak de ‘journalistieke feel’ in mijn bedrijfsjournalistieke teksten en artikelen, naast mijn schrijfvaardigheden als copywriter.

Wat is bedrijfsjournalistiek?

Bedrijfsjournalistiek is een specialistisch (journalistiek) vakgebied. Een (freelance) bedrijfsjournalist combineert journalistieke vaardigheden met communicatievaardigheden, zoals zakelijk en strategisch inzicht en ‘organisatie sensitiviteit’. Door het maken van artikelen, content en publicaties in opdracht van bedrijven verbetert een bedrijfsjournalist de relatie met de doelgroep(en). Hij weegt belangen af en adviseert over mediaontwikkelingen en bijvoorbeeld planning. Ook kan hij vormgevers, fotografen, webdesigners, drukkers en andere tekstschrijvers aansturen. Het is dus ook een regelaar, organisator en coördinator die je werk uit handen neemt. 

Bij bedrijfsjournalistiek is het belangrijk dat de tekstschrijver of redacteur diverse tekstvormen en schrijfstijlen beheerst. Een tekst of artikel voor een magazine (inter of extern), blog, persbericht of column vraagt immers steeds om een andere stijl en insteek. 

Freelance bedrijfsjournalist als inhoudelijk specialist

Specialistische onderwerpen snel eigen maken, hoort bij het vak en de rol van freelance bedrijfsjournalist. Bovendien ben ik als freelance tekstschrijver en redacteur in deze rol vaak langere tijd aan een organisatie verbonden. Daardoor weet ik snel wat er moet gebeuren en welke strategische of organisatorische afwegingen belangrijk zijn. 

Daarnaast kan het natuurlijk ook handig zijn als een redacteur vooraf al bepaalde specialismen heeft, waardoor hij snel thuis is in bepaalde onderwerpen. Inhoudelijk ben ik als tekstschrijver en copywriter gespecialiseerd in onder andere Innovatie & ICT, de Arbeidsmarkt & HRM en Natuur, Landschap & Duurzaamheid.

Hiervoor kloppen opdrachtgevers vaak aan bij mijn tekstbureau, maar ook voor andere onderwerpen.

Zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland

Ik werk vanuit Overijssel voor opdrachtgevers door heel Nederland. Van kleine bedrijven, start-ups en mkb bedrijven tot multinationals. En van bedrijven binnen mijn specialismen Innovatie & ICT (o.a. TNOSynobsys en Switch IT Solutions), Arbeidsmarkt & Werk en Natuur & Duurzaamheid tot organisaties in andere sectoren, zoals: overheden en belangenorganisaties.

Voorbeelden bedrijfsjournalist

Voorbeelden van mijn werkvind je in het nieuwsoverzicht. Wil je meer voorbeelden zien die passen bij jouw behoefte? Stuur dan even een e-mail.

LEES OOK:
Wat kost een tekstschrijver of bedrijfsjournalist?

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?