Vacatureteksten

Vacatures tekstschrijver voor ‘lastige’ vacatures

Als vacatures tekstschrijver help ik organisaties met een vacaturetekst schrijven en maken van wervende vacatureteksten.

Als vacatures tekstschrijver help ik organisaties met het schrijven van wervende vacatureteksten. Ik doe dit vanuit mijn specialisme als tekstschrijver voor de Arbeidsmarkt & HRM. Een vacaturetekst schrijven voor mijn opdrachtgevers doe ik vooral voor die functies waarop zij moeilijk geschikte kandidaten kunnen werven.

Vacaturetekst schrijven: zelf of laten doen?

Vacatures tekstschrijver Eric Hoogeweg.

Een gespecialiseerde vacatures tekstschrijver? Ja die bestaat! Het is voor mij een specialisme geworden vanuit mijn al oudere werkzaamheden op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Als werkgever, teammanager of HR-afdeling sta je altijd voor de keuze: schrijf je die wervende vacaturetekst zelf of laat je dit doen door een specialist? En soms is deze vraag lastig te beantwoorden.

Hierover adviseer ik organisaties vanuit hun belang. Het is niet mijn doel om zoveel mogelijk vacatureteksten te kunnen schrijven. Wel help ik graag bij personeelswerving voor uitdagende functies waarbij dat niet zo gemakkelijk gaat. Dan roepen mijn opdrachtgevers mijn hulp in en laten mij de vacaturetekst schrijven. Vaak willen ze dan bijvoorbeeld meer onderscheidende en creatieve vacatureteksten.

Hoe wordt het een wervende vacaturetekst?

Hoe maak ik als creatieve tekstschrijver en specialist in arbeidsmarktcommunicatie het verschil? Vaak kijk ik net iets anders naar functie-eisen en de doelgroep die hierbij past. Daardoor maak ik net iets andere keuzes voor jouw teksten. Meestal worden ze korter doordat ik meer zeg met minder woorden. Dat is een vak. En kleine veranderingen in de kop of functieomschrijving kunnen al een groot verschil maken.

Zo kan een tekst opeens wel opvallen, gelezen worden en de juiste kandidaten aanspreken. Dit blijkt regelmatig als mijn opdrachtgevers eerst zelf werven en daarna mijn hulp inroepen als de resultaten toch onvoldoende blijken. Alleen al door het laten redigeren van een tekst lukt het daarna opeens vaak wel! Ja, ook voor IT-specialisten of bijvoorbeeld zwaardere juridische functies. Ik kan je hier mooie voorbeelden van laten zien!

Zo werkt dat met een vacatures tekstschrijver

Als freelance tekstschrijver werk ik met mijn tekstbureau vooral duurzaam samen met opdrachtgevers, gericht op de langere termijn. Dat geeft de beste resultaten en werkt voor iedereen het meest prettig en efficiënt. Daardoor ken ik perfect de achtergronden, uitdagingen en wervingsbehoeften van iedere opdrachtgever. Op gezette tijden stemmen wij deze zaken af en bekijken we wat de organisatie zelf kan en wanneer ik als vacatures tekstschrijver duidelijk meerwaarde biedt. Vaak bij de ‘lastiger’ functies of wanneer in korte tijd meerdere mensen geworven worden. Naast vinden van kandidaten is mijn inzet ook gericht op de kwalitatieve match. Zodat werkgever en kandidaat echt goed bij elkaar passen en samen langere tijd vooruit kunnen.

Ik schrijf vacatureteksten meestal op basis van aangeleverde informatie over een functie. Meestal stel ik hierover (telefonisch) enkele vervolgvragen. Soms is er nog geen voorinformatie en houden we een interview, op locatie of telefonisch. Daarna kan ik de vacaturetekst schrijven. Soms hoef ik alleen een bestaande tekst te redigeren. Ik werk op deze verschillende manieren bijvoorbeeld voor de gemeente Amersfoort en het Nederlands Licht Instituut (NLI).

Voorbeelden zien?

Voorbeelden van mijn werk vind je in het nieuwsoverzicht. Wil je meer voorbeelden zien van mijn werk als vacatures tekstschrijver vergelijkbaar met jouw behoeften? Stuur dan even een e-mail.

BEKIJK OOK MIJN BLOGS:
Krappe arbeidsmarkt: werkgevers werven echt anders!
Open hiring in Nederland: de eerste ervaringen

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?