Script bedrijfsfilm & voice-over

Copywriter & schrijver voor script bedrijfsfilm en voice-over

Tekstschrijver voor script en voice-over teksten in bedrijfsfilm, hier ook zelf met een rolletje.

Op zoek naar een creatieve schrijver voor het script van jouw bedrijfsfilm? Of alleen voor een creatieve en strategisch slimme voice-over tekst? Ook daarvoor kun je terecht in de Tekstwerkplaats. Via mijn communicatiebureau zijn indien gewenst ook filmmakers, animatiemakers, stemacteurs en illustratoren beschikbaar.

Als copywriter schrijf ik de scripts voor bedrijfsfilms op basis van interviews, research en de input van opdrachtgevers. Ik vertaal dit in een scenario, waarbij ik rekening houd met je organisatie- of communicatiestrategie. Bij de uitwerking stem ik bij voorkeur direct af met de filmmaker. Dat geeft de beste resultaten.

Waarom een script of scenario?

Om een goede bedrijfsfilm, instructiefilm of webvideo te maken, heeft de filmer een scenario nodig. Dit scenario (ook wel script) bevat het verhaal dat de film moet vertellen. De tekst beschrijft wat je doelgroep ziet en hoort: de visuele beelden, de voice-over tekst en de teksten die in beeld verschijnen. Het schrijven van scripts is een vak op zich. Als freelance tekstschrijver en copywriter ben ik hierin gespecialiseerd.

Copywriter scripts bedrijfsfilms: visuele storytelling

Mijn specialisme als scriptschrijver ligt in het verlengde van mijn specialisme als storytelling tekstschrijver. Vaak is een goed script voor een animatie of bedrijfsfilm het fundament voor visuele storytelling.

Storytelling is een methodiek met speciale vraag- en gesprekstechnieken. Die kan ik inzetten om verrassende, rake verhaalelementen te verzamelen die de aantrekkelijkheid en strategie van een bedrijfsfilm of animatiefilm versterken. Vaak zijn dat de elementen die blijven hangen bij de kijker, maar waar je bij een eerste idee nog niet aan denkt. Dit maakt vaak het verschil tussen een ‘goed’ of een ‘uitmuntend’ script voor een bedrijfsfilm.

Wat doet een schrijver voor script van bedrijfsfilm?

Ik help bij de uitwerking van het eerste idee tot het gewenste eindresultaat. Met gevoel voor strategie en met creativiteit breng ik de boodschap terug tot de kern in een aantrekkelijk verhaal. In het script leg ik vast wat er gezegd wordt (voice-over), wat er in tekst te zien is en wat juist in beelden getoond kan worden. Dat laatste stem ik als schrijver van het bedrijfsfilm script bij voorkeur vroegtijdig af met de filmmaker. Het eindresultaat is dan meestal een echte co-creatie met optimale samenhang tussen woord en beeld.

Tekstschrijver infographics

Naast scripts maak ik als creatieve tekstschrijver ook infographics. De werkwijze komt sterk overeen met die voor het schrijven van scripts. Na het verzamelen van informatie maak ik de vertaling naar beeld en de minimale woorden van een infographic.

Moderne dichter als scriptschrijver

Eric Hoogeweg: copywriter scripts bedrijfsfilms.

Mijn werk als copywriter voor scripts van bedrijfsfilms hangt ook nauw samen met mijn werk als moderne dichter. Spelen met taal en de kern van je boodschap is essentieel voor een goed script. Precies dat doe ik als moderne dichter. Met zo min mogelijk woorden vertel ik een verhaal.

Voorbeelden scripts voor bedrijfsfilms

Bedrijfsfilm beheer zonneparken

Een script met een voice-over tekst voor een bedrijfsfilm van Solora energy services. Dit bedrijf zorgt voor onderhoud en slim beheer van zonneparken. Maar hoe laat je snel zien wat ze doen? En HOE en WAAROM? Na een interview op afstand stond hun verhaal al snel.

Heartbeats!

Een (korte) bedrijfsfilm kan heel geschikt zijn om snel een beeld of boodschap over te brengen bij je doelgroep. Online of tijdens een evenement. Het script voor deze film schreef ik voor een congres van de Nederlandse Reanimatie Raad, op het ritme van een hartslag. Lees hier meer over deze voice-over tekst.

Korte film internationaal (Nederlands en Engels)

De Topsector Logistiek vroeg mij een script te schrijven voor een film die is vertoond op een Europees congres over de transport en logistiek. De voice-over tekst is geschreven in het Nederlands én het Engels. Lees hier meer over over deze opdracht en mijn advies voor bedrijfsfilms.

Voorlichtingsfilm werkgevers

Deze korte film van Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSP) maakt werkgevers snel duidelijk waarvoor zij bij het WSP terechtkunnen. De film is gemaakt door Fixvision, waarvoor ik vaker scripts schrijf. In dit geval op basis van een gezamenlijk overleg met hun opdrachtgever.

Script van tekstschrijver met specialismen

Wellicht komen ook mijn inhoudelijke specialismen van pas bij het maken van jouw bedrijfsfilm:

Meer voorbeelden zien?

Stuur mij dan even een e-mail. Dan kan ik je relevante voorbeelden tonen die overeenkomen met jouw doelstelling. Ik stuur je dan ook het originele script als voorbeeld.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?