Script bedrijfsfilm

Copywriter en schrijver voor script bedrijfsfilm

Schrijver script bedrijfsfilm

Op zoek naar een schrijver voor het script van jouw bedrijfsfilm? Of alleen voor een creatieve en strategisch slimme voice-over tekst? Ook daarvoor kun je terecht in de Tekstwerkplaats. Bij mijn communicatiebureau zijn indien gewenst ook film-, animatiemakers en voice-overs beschikbaar.

Als copywriter schrijf ik de scripts voor bedrijfsfilms op basis van interviews, research en input van jou als opdrachtgever. Vanuit je organisatie- of communicatiestrategie vertaal ik dit in een scenario. Bij de uitwerking stem ik bij voorkeur als direct af met de filmmaker.

Waarom een script of scenario?

Om een goede bedrijfsfilm, instructiefilm of webvideo te maken, heeft de filmer een scenario nodig. Dit scenario (ook wel script) bevat het verhaal dat de film moet vertellen. De tekst beschrijft wat uw doelgroep ziet en hoort. Het schrijven van scripts is een vak op zich. Als freelance tekstschrijver en copywriter ben ik hierin gespecialiseerd.

Copywriter scripts bedrijfsfilms: visuele storytelling

Eric Hoogeweg: copywriter scripts bedrijfsfilms.

Mijn specialisme als scriptschrijver ligt in het verlengde van mijn specialisme als storytelling tekstschrijver. Vaak is een goed script voor een animatie of bedrijfsfilm het fundament voor visuele storytelling.

Storytelling is een methodiek met speciale vraag- en gesprekstechnieken. Die kan ik vaak gebruiken om verrassende, rake verhaalelementen te verzamelen die de aantrekkelijkheid en strategie van een bedrijfsfilm of animatiefilm versterken. Vaak zijn dat de elementen die blijven hangen bij de kijken, maar waar je bij het eerste idee nog niet meteen aan denkt. Dit maakt vaak het verschil tussen een ‘goed’ en een ‘uitmuntend’ script voor een bedrijfsfilm.

Wat doet een schrijver voor script van bedrijfsfilm?

Ik help bij de uitwerking van het eerste idee tot het gewenste eindresultaat. Met gevoel voor strategie en met creativiteit breng ik de boodschap terug tot de kern in een aantrekkelijk verhaal. In het script leg ik vast wat er gezegd wordt (voice-over), wat er in tekst te zien is en wat juist in beelden getoond kan worden. Dat laatste stem ik als schrijver van het bedrijfsfilm script bij voorkeur vroegtijdig af met de filmmaker. Het eindresultaat is dan meestal onze co-creatie.

Tekstschrijver infographics

Naast scripts maak ik als tekstschrijver ook infographics. De werkwijze komt sterk overeen met die voor het schrijven van scripts. Na het verzamelen van informatie maak ik de vertaling naar beeld en de minimale woorden van een infographic.

Moderne dichter als scriptschrijver

Mijn werk als copywriter voor scripts van bedrijfsfilms hangt ook nauw samen met mijn werk als moderne dichter. Spelen met taal en de kern van je boodschap is essentieel voor een goed script. Precies dat doe ik als moderne dichter. Met zo min mogelijk woorden breng ik een gevoel of boodschap over.

Voorbeelden scripts voor bedrijfsfilms

Een (korte) bedrijfsfilm kan heel geschikt zijn om snel een beeld of boodschap over te dragen aan je doelgroep. En om uitleg te geven, ook over ingewikkelde onderwerpen. Zoals in dit voorbeeld over ‘payrolling’, waarvoor ik het script schreef op basis van interviews. De animatie is gemaakt door in60seconds.

Hier zie je nog een voorbeeld:
Voice-over tekst als kloppend hart (over reanimatie) >

Script van tekstschrijver met specialismen

Wellicht komen ook mijn inhoudelijke specialismen van pas voor jouw script:

Meer voorbeelden zien?

Stuur mij dan even een e-mail. Dan kan ik je relevante voorbeelden tonen die overeenkomen met jouw doelstelling. Ik stuur je dan ook het originele script als voorbeeld.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?