Persoonlijk gedicht in biechthokje voor festivals & evenementen
Eén-op-één in een biechthokje met een dichter voor een persoonlijke voordracht? Deze unieke ervaring is vanaf dit jaar beschikbaar voor festivals, evenementen en congressen. Als moderne dichter maak ik hiermee poëzie toegankelijk voor een breed publiek onder de noemer ‘Dichter in je oor’. Met een écht biechthokje op locatie!
Wat ervaar je?
Als bezoeker ga je zitten in jouw eigen kamertje van het biechthokje. Het gordijntje voor het anonieme gespreksrooster in de tussenwand gaat open. Dan volgt een kort gesprek van mens tot mens, met daarna een persoonlijke voordracht van een toepasselijk gedicht uit mijn collectie van gepubliceerde én nieuwe gedichten. Een unieke persoonlijke ervaring. Deelnemers kunnen ook anoniem blijven voor een ‘echte’ biechtervaring. Zodra je het biechthokje verlaat, kan de volgende bezoeker plaatsnemen voor zijn eigen één-op-één ervaring. Zonder knielen, gewoon op een stoel.
Stijl en achtergrond
Naast mijn activiteiten als professioneel tekstschrijver en songwriter/muzikant schrijf ik sinds 2011 ook autonome gedichten. Ik ontwikkelde mijn eigen moderne stijl: zonder rijm, kort maar krachtig. Anno NU. Om meer te zeggen met minder woorden.
Voor wie en hoe
Bij het verschijnen van mijn eerste dichtbundel (2019) bleek deze stijl een breed publiek aan te spreken, veel breder dan alleen de groep poëzieliefhebbers. Mijn gedichten verschijnen in magazines en ik word regelmatig ingehuurd als huisdichter bij congressen en evenementen. Met ‘Dichter in je oor’ vinden mijn gedichten een nog breder publiek, maar wél met een intieme, persoonlijke ervaring. Mijn gedichten kunnen echt over van alles gaan! Van muziek, McDonalds, een kliko of vergeten liefde tot bijvoorbeeld ouderschap, de natuur of Somalisch voetbal.
‘Dichter in je oor’ is als activiteit beschikbaar voor festivals, feesten, evenementen en congressen die poëzie, kunst, taal of een bijzondere ervaring een plek willen geven. Het biechthokje wordt op locatie opgebouwd en kan binnen en buiten gebruikt worden.
Waarom een biechthokje?
Voeren we tegenwoordig nog wel genoeg persoonlijke gesprekken? Ik vind ze heel belangrijk en waardevol en vond dat ze daarom een ‘icoon’ verdienen. Vroeger was het biechthokje zo’n iconische plek om persoonlijke gesprekken te voeren. De meeste priesters zijn verdwenen, maar als moderne dichter pak ik de één-op-één gesprekken graag weer op. Wel zonder oordeel of overtuiging en met als bekroning een persoonlijke voordracht van een gedicht dat bij je past.
Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden van ‘Dichter in je oor’ voor jouw festival, evenement, feest of activiteit? Stuur me gerust vrijblijvend een e-mail voor meer informatie over de mogelijkheden en beschikbaarheid.