Website & webteksten

Tekstschrijver websites en webteksten

Eric Hoogeweg: gespecialiseerd tekstschrijver websites en webteksten.

Zoek je een copywriter of tekstschrijver voor jouw website of webteksten? Dit zijn de meest gevraagde tekstproducten van mijn tekstbureau. Daar kan ik je ook zeker mee helpen! Zodat we jouw verhaal aantrekkelijk op papier krijgen én om goed gevonden te worden in zoekmachines (SEO) zoals Google. Wil je een complete website laten bouwen? Dat kan ook!

Tekstschrijver webteksten: waarom eigenlijk?

Wie toe is aan een nieuwe website of alleen nieuwe webteksten kan daarvoor zelf gaan schrijven. Maar eenmaal begonnen, lopen veel mensen vast. Om verschillende redenen. Het resultaat is niet professioneel genoeg. De beoogde toon en uitstraling missen. Het blijkt toch lastig om over jezelf te schrijven. Of het is gewoon teveel werk om er zelf ook nog bij te doen. Dan kloppen ze voor hun webteksten bij mij als tekstschrijver en copywriter aan. Schrijven is immers een vak.

Tekstschrijver website: een vak apart

Tekstschrijven is een vak, maar dat geldt zeker voor webteksten! Dan telt ook de structuur die webpagina’s samen vormen. Ook voor je vindbaarheid! Hoe moet je daarmee omgaan? En een beeldscherm leest nog altijd 60 procent moeilijker dan een tekst op papier. Dat heeft gevolgen voor de zinnen die je gebruikt, de tekst-compositie, tussenkopjes en vaak is ook zoekmachineoptimalisatie belangrijk. Niet vreemd dus om dan aan te kloppen bij een gespecialiseerde copywriter of ’tekstschrijver websites’.

Webteksten met SEO

Als tekstschrijver maak ik ook webteksten met SEO. Dat is vakkundig  puzzelen.

Voor webteksten is vaak ook de online vindbaarheid belangrijk, oftewel: SEO (Search Engine Optimalisation). Daarom schrijf ik als tekstschrijver SEO teksten. Maar we beginnen altijd met je inhoudelijke boodschap. Voor SEO komt daar een zoekwoordenanalyse bij.

Met die twee onderdelen samen maken we een goed strategisch plan voor de langere termijn. Want ‘even snel scoren’ met SEO webteksten kan niet (meer). Laat je daarover niks wijsmaken. Daar is Google te slim voor. Met een goede aanpak kun je met SEO wel veel bereiken. Ik kan je hierover adviseren en helpen om doelgerichte keuzes te maken. Ik zorg daarbij altijd voor meetbare resultaten.

Teksten website laten redigeren

Ben je zelf begonnen met schrijven van je eigen webteksten en wil je toch hulp van een professionele tekstschrijver? Dan hoeft je eerdere inspanning geen verloren tijd te zijn. Vaak kan ik de teksten wel redigeren, herschrijven of gebruiken als bronmateriaal voor nieuwe website teksten. Indien nodig kan ik nog extra teksten maken op basis van ons overleg of mijn eigen research. Stuur mij gerust je ruwe teksten om te kijken hoe we ze kunnen gebruiken.

Complete website en webredactie

Wil je niet alleen webteksten maar een complete website of zelfs een vaste webredactie? Ook dat kan bij mijn tekstbureau. Als website tekstschrijver werk ik daarvoor samen met verschillende vormgevers en websitebouwers. We kunnen ook een vast communicatieteam voor je vormen als jee compleet communicatiebureau zoekt. Afhankelijk van je behoeften en mogelijkheden kiezen we het meest geschikte platform en de best passende teamleden. Is er ook een online strateeg of fotograaf nodig? Geen probleem! Zo kunnen we een complete webredactie voor je vormen.

Webteksten over HRM, ICT of …

Wellicht komt ook mijn inhoudelijke expertise van pas voor jouw webteksten:

Voorbeelden websites & webteksten

Wil je voorbeelden zien van mijn werk als tekstschrijver websites vergelijkbaar met jouw behoeften? Of een complete website die we als communicatieteam hebben gemaakt en nu als webredactie onderhouden? Stuur dan even een e-mail en schets je behoefte.