Natuur & Duurzaamheid

Tekstschrijver duurzaamheid, natuur & landschap

Als tekstschrijver duurzaamheid, natuur en landschap schrijf ik graag over mijn eigen 'Wieden', onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Als tekstschrijver schrijf ik veel over duurzaamheid, natuur en landschap. Dat zijn eigenlijk drie verschillende thema’s. Maar in het werk voor mijn opdrachtgevers komen ze door de jaren heen regelmatig samen aan bod. Maar dat is geen must.

Tekstschrijver natuur, vanuit passie

De natuur en het landschap in Nederland hebben altijd mijn speciale interesse gehad. Dat begon simpelweg met mijn passie en interesse voor de natuur, al op jonge leeftijd. Ik wandel graag in de natuur en ben er bewust ‘middenin’ gaan wonen.

De Wieden zijn mijn achtertuin en vormen het uitzicht vanuit mijn tekstbureau.

Vanuit mijn werkkamer kijk ik uit over de prachtige Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel. Voor mij een inspirerende omgeving, waar ik graag over schrijf. Als schipper (vrijwilliger) voor Natuurmonumenten vaar ik ook mensen door het gebied.

Ik schrijf ook graag over andere (nieuwe) natuur in Nederland. Ik schrijf hierover als redacteur en tekstschrijver voor tijdschriften, overheden en bijvoorbeeld belangenorganisaties.

Landschap en Ruimtelijke Ordening (RO)

Naast de natuur ben ik sinds 2007 ook veel gaan schrijven over de ontwikkeling van het landschap en ruimtelijke ordening (RO). Vaak gaat dat over de beleving van het landschap en ruimtelijke kwaliteit. Zeker voor de provincies Overijssel en Gelderland heb ik veel geschreven over ruimtelijke kwaliteit.

Als tekstschrijver voor natuur, landschap & ruimtelijke kwaliteit schreef ik veel voor o.a. de tijdschriften IJssel Moves en OOST.

In Overijssel zat ik van 2007 t/m 2010 ook in de (destijds) vaste equipe van AtelierOverijssel (werkplaats voor ruimtelijke kwaliteit). Voor de Provincie Gelderland was ik onder andere jurylid van de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs. Tijdschriften waarvoor ik veel heb geschreven over natuur en landschap zijn o.a. IJssel Moves, OOST en de ANWB Waterkampioen.

Tekstschrijver duurzaamheid

Door het schrijven over natuur en landschap en mijn andere specialisme innovatie, is duurzaamheid sinds 2010 ook een belangrijk thema geworden. Vooral door mijn interesse, de actualiteit en de maatschappelijke relevantie. Het gaat dan over onderwerpen zoals de energietransitie of de circulaire economie. Hierover ga ik de komende jaren ook steeds meer schrijven als journalist, tekstschrijver en natuurdichter. Ik maak deze complexe thema’s graag laagdrempelig toegankelijk. Dat doe ik voor bedrijven, tijdschriften, overheden en belangenorganisaties.

Bekijk hier een voorbeeld over de energietransitie voor het blad IJssel Moves (online versie).
En hier bijvoorbeeld over de omslag naar de circulaire economie.

Voorbeelden

Artikel (PDF) over natuurbeheer en het cultuurlandschap van De Wieden & Weerribben, voor het blad OOST.


Lees hier een artikel (PDF) over de Weerribben & Wieden dat ik al schreef voor Oost, voordat ik in 2019 opnieuw in dit gebied ging wonen.

Meer voorbeelden van mijn werk vind je in het nieuwsoverzicht. Wil je meer voorbeelden zien die passen bij jouw behoefte? Stuur dan even een e-mail.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?