Bedrijfsprofiel & verhaal

Tekstschrijver voor jouw bedrijfsprofiel & verhaal

Bedrijfsprofiel laten schrijven.

Een goed bedrijfsprofiel schrijven, is een vak apart en strategisch zeer belangrijk voor je bedrijf. Daarom adviseer ik altijd om een bedrijfsprofiel of ‘corporate story’ te laten schrijven. Door een professionele tekstschrijver die hier al veel ervaring mee heeft. Ik help bedrijven en organisaties aan krachtige, aantrekkelijke teksten die direct duidelijk maken waar zij voor staan. Mijn strategisch gevoel en specialisme op het gebied van ‘storytelling’ zijn hiervoor belangrijk.

Bedrijfsprofiel tekstschrijver: zo werkt het

Wanneer ik als tekstschrijver een bedrijfsprofiel of corporate story schrijf, onderzoeken we samen wat daar precies in moet komen. Dat levert vaak verrassende ‘ingrediënten’ op, waar je zelf vooraf nog niet aan dacht. We bespreken dit tijdens een live overleg of telefonisch. Hierbij stel ik veel vragen. Daardoor kan ik het onderscheidend vermogen en de toegevoegde waarde van jouw bedrijf voor potentiële klanten snel doorgronden en aantrekkelijk opschrijven voor de doelgroep. Waar nodig doe ik nog aanvullende research.

Bedrijfsprofiel schrijven met de juiste vragen

Bedrijfsprofiel tekstschrijver Eric Hoogeweg.

Door mijn strategisch gevoel kan ik samen met opdrachtgevers in korte tijd tot het juiste profiel komen. Mijn ervaring met de storytelling methodiek helpt om met de juiste vragen snel alle waardevolle ingrediënten te verzamelen. Ook als je verder geen gebruik wilt maken van storytelling. Dat is namelijk een strategische keuze op zich.

Met de verzamelde informatie schrijf ik het concept. Daarin verwerk ik de feedback van jou als opdrachtgever. Dit is een belangrijke stap om de tekst echt ‘eigen’ en authentiek te maken. Meestal is het complete verhaal na één of twee inleesrondes klaar. Dan kun je jaren vooruit. Uiteraard kunnen we na verloop van tijd ook eenvoudig een ‘update’ maken. Bij een profiel voor je website kan ik ook direct zorgen voor SEO (zoekmachineoptimalisatie) en goede samenhang met je totale SEO-plan.

Bedrijfsprofiel voorbeelden

Ik ben fulltime tekstschrijver sinds 1998. Sinds die tijd schreef ik al veel bedrijfsprofielen en ‘levensverhalen’ van bedrijven. Dit zijn enkele voorbeelden van bedrijfsprofielen die ik recent heb geschreven.

  • Synobsys (applicatieontwikkelaar)
  • Zetacom (system integrator)
  • Zorgweb (zorgdataspecialist, met visual & tijdlijn)

Vaste vergoeding

Geen bedrijf of profiel is hetzelfde. Ook de aanpak die nodig is om tot het ideale bedrijfsprofiel te komen, verschilt per organisatie en situatie. Als opdrachtgever wil je natuurlijk wel vooraf weten wat een tekstschrijver kost. Daarom schrijf ik een bedrijfsprofiel of corporate story ook regelmatig voor een vaste vergoeding. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent.

Meer weten? Stuur een e-mail!