Zwarte fruinen in nieuwe verhalenbundel

Mijn verhaal over de zwarte fruinen staat in dit boek over de Kop van Overijssel.

Mijn eerdere verhaal over de zwarte fruinen – kleine mysterieuze wezentjes in de kolken in de Kop van Overijssel – is verschenen in de nieuwe verhalenbundel ‘Dit land vraagt om een boot’.

Het boek met verhalen van verschillende auteurs over de Kop van Overijssel is deze week gepresenteerd. Eén van de auteurs is wereldreiziger Henk de Velde. Hij komt tot de conclusie dat de wereld toch nergens zo mooi is als in De Kop van Overijssel.

Zwarte fruinen waarnemen

Zelf woonde ik eerder zes jaar in Blankenham, midden in het gebied. Daar maakte ik langs de dijk kennis met de zwarte fruinen. Bij heldere maan of rond de schemering kun je ze soms waarnemen rond natuurgebied de Weerribben en Wieden. Update: sinds 2019 woon ik ook weer in het gebied, maar nu in Sint Jansklooster bij De Wieden.

De verhalenbundel is een initiatief van Varenindekopvanoverijssel.nl. Het boek is online en op verschillende plaatsen in het gebied verkrijgbaar.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?