Locatiedichter ‘on tour’

Huurdichter van Gucci naar de Efteling

Dichter huren: voor moderne gedichten of de workshop Haiku Schrijven.

Sinds de verschijning van mijn dichtbundel ‘Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen)’ krijg ik veel opdrachten om gedichten te schrijven. Daar zitten hele bijzonder opdrachten tussen. Recentelijk bijvoorbeeld 2 dagen voor gasten van Gucci, bij de introductie van een nieuw parfum (Mémoire) in Nederland.

Ook verschijnen binnenkort nieuwe gedichten in de tijdschriften Schuim (over speciaalbier) en een winters gedicht in IJsselMoves. Voor een korte Belgische film schrijf ik een gedicht als basis voor het script. En binnenkort mag ik naar de Efteling!

Workshop haiku schrijven

Bij pretpark de Efteling ga ik als dichter weer op een nieuwe manier aan de slag. Naast mijn autonome gedichten schrijf ik ook regelmatig een (moderne) haiku. Deze oorspronkelijk Japanse dichtvorm is door het korte, vaste format (in 5+7+5 lettergrepen) heel geschikt om snel nieuwe inzichten, ideeën of (kleine) momenten van verwondering vast te leggen.

Voor medewerkers van de Efteling geef ik eind november de workshop Haiku Schrijven, tijdens een 3-daags personeelsevenement. Ze gaan daarbij zelf een of meer haiku’s schrijven. Want dat kan iedereen. Deze workshops zijn gericht op bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Waar we dat doen? Heel toepasselijk in de ‘verborgen stad’ Fata Morgana!

De workshop Haiku Schrijven is ook beschikbaar voor andere organisaties.