Journalist

Tijdschriftjournalist en freelance redacteur

Eric werkt ook als journalist, freelance redacteur en bladcoördinator.

Naast mijn werk als tekstschrijver en dichter werk ik als zelfstandig (tijdschrift) journalist en freelance redacteur voor verschillende onafhankelijke media. Vooral tijdschriften en hun websites. Ik werk voor hen in opdracht en ik schrijf op eigen initiatief artikelen over zaken die mij boeien. Daarbij zoek ik dan passende media. Ook schrijf ik columns & blogs en moderne gedichten voor journalistieke media.

Ik begon mijn loopbaan als tijdschriftjournalist en bladenmaker. Daarna ontdekte ik dat ik ook het creatieve en strategische schrijfwerk als tekstschrijver en copywriter juist heel graag doe. Het journalistieke werd minder mijn doel, maar ben ik blijven doen voor zaken die mij interesseren. Zo heb ik inmiddels jarenlange ervaring als freelance redacteur, journalist en bladcoördinator. Na de afronding van de School voor Journalistiek (1998) werkte ik bij een landelijk opererend persbureau voor media in heel Nederland: veel nieuwsmedia en vakbladen. Ik stuurde als bladcoördinator en eindredacteur ook andere journalisten, fotografen en vormgevers aan.

Zelfstandig journalist sinds 2007

Ik werk sinds 2007 volledig zelfstandig als tijdschriftjournalist, vooral nog om die verhalen te kunnen schrijven die ik écht wil schrijven. Ik doe dat voor diverse journalistieke opdrachtgevers, vooral magazines, vakbladen en hun websites. Samen met fotografen, vormgevers en andere journalisten maak ik in mijn tekstbureau ook complete magazines. Voor tijdschriften schrijf ik tegenwoordig ook als dichter.

Specialismen als freelance redacteur

Als journalist en freelance redacteur schrijf ik veel over:

Mijn journalistieke opdrachtgevers

Mijn interviews, reportages, nieuws- & achtergrondverhalen zijn de afgelopen jaren gepubliceerd door veel verschillende media. Van landelijke kranten zoals de Volkskrant en NRC en tot tijdschriften en vakbladen.

Onderstaand een overzicht van tijdschriften en nieuwsmedia die mijn artikelen vaak publiceerden.

 Mijn CV staat ook op: 

LinkedIn
Meer weten? Stuur een e-mail!