IT & Innovatie

IT tekstschrijver, copywriter en redacteur

IT tekstschrijver, copywriter en freelance redacteur Eric Hoogeweg.

Zoek je een ervaren IT tekstschrijver, copywriter of redacteur met verstand van automatisering, software en innovatie? Als zelfstandig tekstschrijver ben ik (Eric Hoogeweg, 1976) hierin gespecialiseerd. 

Ik werk met mijn tekstbureau voor opdrachtgevers door heel Nederland: kleine en grote IT bedrijven, vakbladen, softwareontwikkelaars en belangenorganisaties. Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep(en). Altijd met krachtige, puntige teksten die gevonden en gelezen worden.

Ervaren IT tekstschrijver & copywriter met meerdere ‘pennen’

Over teksten en IT tekstschrijvers bestaan nogal wat misverstanden. Deze moet – in mijn ogen – zeer diverse tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want de tekst voor een website of blog (met SEO), een brochure of whitepaper vereisen immers een andere schrijfstijl. En vaak gaat het niet om de ‘stijl van een tekstschrijver’ voor jouw ideale tekst over IT of bijvoorbeeld low-code softwareontwikkeling. Het gaat om zijn veelzijdigheid in combinatie met strategisch inzicht, vakmanschap en het vermogen om je product en doelgroep snel te doorgronden. 

Zo verzorg ik voor opdrachtgevers:

Knop: Voorbeelden zien? Bekijk mijn portfolio!

Tekstbureau voor IT & innovatie

Bij schrijven over IT gaat het over specialistische onderwerpen. Thema’s snel eigen maken – met interviews of research – hoort feitelijk bij het vak van tekstschrijver of copywriter. Maar in de praktijk blijkt het zeker handig en waardevol als een copywriter of redacteur al ervaring heeft met schrijven over IT, automatisering en innovatie. Zelf schrijf ik als IT tekstschrijver al vele jaren voor:

Lees hier verder over mijn specialismen. Ik werk ook nauw samen met SEO-specialisten die de beste SEO-strategie bepalen en keywords-onderzoek doen (zie bijvoorbeeld deze case). Voor grote of zeer specialistische (deel)projecten werk ik vaak samen met andere tekstschrijvers in mijn netwerk. Daar zitten ook echte IT-specialisten tussen.

Fotograaf of (web)vormgever nodig? Geen probleem!

Wil je meer dan alleen teksten over IT van een professionele tekstschrijver of (freelance) redacteur? In mijn Tekstwerkplaats werk ik nauw samen met fotografen, vormgevers, webdesigners, SEO-specialisten en andere ‘creatieven’. Zo maken wij samen complete producten, zoals:

  • Websites (met SEO-strategie & uitvoering)
    Eric is ICT & IT tekstschrijver voor online én gedrukte media met veel ICT-opdrachtgevers.
  • Magazines (gedrukt en online)
  • Bedrijfsfilms
  • Boeken
  • Nieuwsbrieven (print en digitaal)
  • Whitepapers
  • Speciale bijlagen
  • Jaarverslagen

Dus zoek je naast een IT tekstschrijver ook andere versterking voor jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend even contact op.

Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?