Tekstschrijver & fotograaf

Tekstschrijver & fotograaf samen op reportage.

Samen onder één dak!

Als freelance tekstschrijver werk ik samen met verschillende fotografen. Zij hebben immers allemaal hun eigen specialismen. Daarover adviseer ik opdrachtgevers ook als zij een fotograaf zoeken. Ik kijk dan altijd naar de beste inhoudelijke en persoonlijke match. Maar – ik moet toegeven – één fotograaf is voor mij wel extra speciaal…

Het gaat hier om mijn vriendin Kim Kok. Zij is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, (zakelijke) portretten en redactionele fotografie. Met een achtergrond als grafisch vormgever ontdekte zij als fotograaf pas écht wat ze wilde. Ze doorliep de Fotovakschool en ontwikkelde de afgelopen jaren haar eigen stijl. Ze werkte eerst een tijdje parttime in deze nieuw rol, maar werd eerder dit jaar fulltime fotograaf. En dat bevalt uitstekend!

Kort lijntje

Fotograaf Kim Kok is een van de fotografen waarmee tekstschrijver Eric Hoogeweg nauw samenwerkt.

Dit is Kim! Wij werken nu als fulltime tekstschrijver én fotograaf dus samen onder één dak. Dat blijkt ook handig voor onze opdrachtgevers wanneer zij beide disciplines nodig hebben. We hebben allebei een mooie eigen werkruimte aan huis, maar voor gezamenlijke projecten hebben we natuurlijk een superkort lijntje. En we vinden het erg prettig om op deze manier samen te werken. Dat doen we vanuit Overijssel voor opdrachtgevers door heel Nederland.

We hebben samen al mooie projecten uitgevoerd voor bijvoorbeeld brancheorganisatie ABU, het Nederlands Licht Instituut, de alliantie Samen Werken Voor Werk en de Hogeschool van Amsterdam.

Meer nodig dan fotograaf & tekstschrijver?

Zoek je meer dan alleen een fotograaf en een freelance tekstschrijver voor jouw project(en). Ook dan kun je terecht bij de Tekstwerkplaats! We vormen hier complete communicatieteams van ‘creatieven’ die nauw samenwerken als je eigen ‘communicatieafdeling’. Naast tekstschrijvers en diverse fotografen kan het bijvoorbeeld gaan om vormgevers, filmers, illustratoren, een (online) strateeg of communicatieadviseur. Het is maar net wat je nodig hebt.

Voor iedere opdrachtgever selecteren we een ‘dreamteam’ van de best passende professionals. Wil je daarbij één aanspreekpunt? Dat kan natuurlijk ook! Zo functioneren we als een compleet én modern communicatiebureau.