Wie is Eric Hoogeweg?

Tekstschrijver, dichter en journalist uit Kampen

Tekstschrijver, copywriter, journalist en dichter Eric Hoogeweg woont en werkt in Kampen, Overijssel.

Aangenaam! Ik ben Eric Hoogeweg (1976), zelfstandig tekstschrijver, dichter en journalist. De Tekstwerkplaats is mijn tekstbureau. Hier werk ik voor zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland. En dat vanuit het pittoreske Sint Jansklooster in de Kop van Overijssel.

Ik woon sinds 2019 in Sint Jansklooster. Daarvoor in Kampen, Deventer en ook al de Kop van Overijssel. Ik woon hier samen met mijn vriendin Kim en mijn kinderen Senna (2011) en Max (2014).

Loopbaan in een notendop

Na het doorlopen van de basisschool (in Marknesse) en de Havo (Emmeloord) in de Noordoostpolder, heb ik in 1998 de Faculteit Journalistiek & Communicatie afgerond aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik beschouw journalistiek en communicatie in brede zin, als mijn vak. Daarmee ben ik nu actief als tekstschrijver, copywriter, journalist en dichter.

Na twee werkgevers koos ik er in september 2007 bewust voor om volledig zelfstandig verder te gaan. Dat bevalt nog steeds uitstekend! Mijn eerdere banen waren leuk, maar ik heb nog nooit zo lekker gewerkt als nu. Ik kan nu meer werk doen dat ik écht wil doen. Zo wordt werk dat ik DOE steeds meer werk dat ik BEN. Dat is een belangrijk doel voor mij. Zo is ook mijn werk als dichter ontstaan: eerst autonoom en daarnaast later ook in opdracht.

Waarom een tekstwerkplaats?

Ik begon met een breder tekstbureau om mijn teksten als tekstschrijver ook verder te kunnen brengen voor opdrachtgevers. Samen met andere creatieven (zoals vormgevers, fotografen, filmmakers, andere tekstschrijvers, SEO- en communicatiestrategen) maak ik daarom ook complete producten.

Denk aan: boeken, websites, brochures, nieuwsbrieven en bedrijfsfilms. Mij viel op dat de beste ‘creatieven’ vaak voor zichzelf beginnen. In de Tekstwerkplaats bundelen wij onze krachten, ook voor grotere opdrachten.

Grootste passie?

Ik ben excessief muziekliefhebber en koester mijn platenkast met lp’s, cd’s en veel alternatieve muziek: Sparklehorse, Mogwai, Grandaddy, The Liars en Tom Waits… om eens wat te noemen. Maar ook klassiekers als Johnny Cash, The Beatles, Velvet Underground en David Bowie. Tijdens mijn werk draai ik soms klassieke stukken van Bach. Dat geeft een goede focus! Ik zie veel live-optredens en ben zelf songwriter en zanger-gitarist in de band Orange Glow.

Andere interesses?

Films, kunst, lezen, wandelen in de natuur, speciaalbier, lekker eten, vrienden en ik ben actief zaalvoetballer.

Mijn CV staat op: .

LinkedIn
Knop: Meer weten over mijn tekstbureau?