Tekstschrijver nodig?

Waarom een tekstschrijver of redacteur inhuren?

Een goede tekstschrijver, copywriter of redacteur maakt je boodschap aantrekkelijk voor specifieke doelgroepen of juist een breed publiek. Hij zegt meer met minder woorden en raakt de juiste snaar bij je doelgroep. Ook beheerst hij diverse tekstvormen en schrijfstijlen. Want de tekst voor een website, persbericht, whitepaper of column vereist andere schrijfvaardigheden. Het is daarom waardevol als één tekstschrijver meerdere stijlen beheerst.

Mijn tekstbureau

Tekstschrijver, copywriter en redacteur Eric Hoogeweg met oude typemachine uit zijn tekstbureau.

Met deze insteek schrijf en redigeer ik in mijn tekstbureau in Kampen teksten voor zeer verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Ik help met hun communicatie, content creatie en het beter vindbaar maken van hun websites (SEO).

Als ghostwriter schrijf ik teksten namens anderen (columns, blogs en speeches). In mijn rol als eindredacteur zorg ik voor het redigeren van bestaande teksten. Ook help ik opdrachtgevers met advies over teksten en de inzet van communicatiemiddelen.
Zo heb ik als tekstschrijver, redacteur en copywriter dus zeer uiteenlopende rollen.

Tekstschrijver, redacteur of copywriter als specialist

Een specialistisch onderwerp snel eigen maken – met interviews en research – hoort in mijn ogen bij het vak van tekstschrijver en redacteur. Ook specialistische onderwerpen zijn daarom welkom bij mijn tekstbureau. Zelf werd ik door de jaren heen specialist in het schrijven over bijvoorbeeld de Arbeidsmarkt & Werk (HRM, arbo, flexmarkt, arbeidsmarktcommunicatie) en Innovatie & IT. Daarvoor kloppen opdrachtgevers nu vaak bij mij aan. Maar ook voor hele andere onderwerpen.

Voor grotere projecten werk ik als copywriter samen met andere tekstschrijvers uit mijn netwerk. Ook zij hebben hun eigen specialismen. Dus zoek je een gespecialiseerde tekstschrijver? Schroom niet en bel of e-mail mij gerust even. Ik verwijs je graag door.

Teksten laten redigeren, herschrijven of corrigeren

Voor het redigeren, corrigeren en laten herschrijven van bestaande teksten word ik vaak als eindredacteur ingezet. Want een tekst volledig laten schrijven door een professionele tekstschrijver is echt niet altijd nodig. Soms heb je misschien al een basistekst, die je prima kunt laten redigeren. Voor grote projecten werk ik ook samen met andere (eind)redacteuren. Samen kunnen wij meer in minder tijd.

Ghostwriter

Als ghostwriter kruip ik als tekstschrijver graag in de huid van anderen.

Zoek je een ghostwriter voor het schrijven van columns, blogs (met SEO) een voorwoord of speech? Graag kruip ik in de huid van anderen voor het schrijven van een uitblinkende tekst, die de doelgroep(en) raakt. Ik kan dit goed omdat ik goed luister, anderen aanvoel en snel doorgrond wat zij zouden willen zeggen. Als ghostwriter schrijf ik vaak na telefonische afstemming of een live gesprek. Voor iedere situatie bekijk ik samen met opdrachtgevers wat de beste en meest efficiënte aanpak is.

Teksten vertalen in het Engels

Wil je Nederlandse teksten ook in het Engels laten (her)schrijven? Dan kun je daarvoor ook terecht bij mijn tekstbureau. Langere teksten worden altijd vertaald door een native speaker. Kortere teksten kan ik zelf vaak direct in het Engels schrijven, maar laat ik wel altijd controleren door een native speaker. Dat geeft de beste resultaten. Opdrachtgevers die internationaal werken, zijn blij met deze extra service. Wil je een tekst alleen vertaald hebben? Dan kun je het best direct terecht bij een vertaalbureau (zoals Easy Translation).

Knop: Voorbeelden zien? Bekijk mijn portfolio!