Tekstschrijver nodig?

Waarom een tekstschrijver of redacteur inhuren?

Een goede, professionele tekstschrijver of redacteur maakt je boodschap aantrekkelijk voor specifieke doelgroepen of juist een breed publiek. Hij zegt meer met minder woorden en raakt de juiste snaar bij je doelgroep. Ook beheerst een goede tekstschrijver of copywriter uiteenlopende tekstvormen en schrijfstijlen. Want de tekst voor een website, persbericht, whitepaper, boek of column vraagt immers om een andere ‘pen’. Het is daarom handig als één tekstschrijver meerdere stijlen beheerst.

Met deze insteek schrijf en redigeer ik in mijn tekstbureau in Kampen teksten voor zeer verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Ik help met hun communicatie, content creatie en het beter vindbaar maken van hun websites (SEO). Als ghostwriter schrijf ik ook teksten namens anderen (columns, blogs en speeches). Als eindredacteur zorg ik juist voor het redigeren van bestaande teksten. Ook help ik mijn opdrachtgevers met advies over teksten en de inzet van communicatiemiddelen. Zo heb ik als tekstschrijver, redacteur en copywriter dus uiteenlopende rollen.

Tekstschrijver, redacteur of copywriter als specialist

Een specialistisch onderwerp snel eigen maken – met interviews en research – hoort bij het vak van tekstschrijver, copywriter en redacteur. Ook opdrachtgevers met specialistische onderwerpen kunnen uitstekend terecht bij mijn tekstbureau. Zelf ben ik bovendien specialist in het schrijven over onder andere de Arbeidsmarkt & Werk (HRM, arbo, flexmarkt, arbeidsmarktcommunicatie) en Innovatie & IT. Daarvoor kloppen opdrachtgevers vaak bij mij aan, maar ook voor hele andere onderwerpen.

Voor grotere projecten werk ik ook samen met andere tekstschrijvers uit mijn netwerk. Ook zij hebben hun eigen specialismen. Dus zoek je een gespecialiseerde tekstschrijver? Schroom niet en bel of e-mail mij gerust even. Ik verwijs je graag door. Het gaat om het beste antwoord op je vraag. Daar geloof ik in.

Teksten laten redigeren, herschrijven of corrigeren

Voor het redigeren, corrigeren en laten herschrijven van bestaande teksten word ik vaak als eindredacteur ingezet. Want een tekst volledig laten schrijven door een professionele tekstschrijver is echt niet altijd nodig. Soms heb je misschien al een basistekst, die je prima kunt laten redigeren. Voor grote projecten werk ik – indien nodig – ook samen met andere (eind)redacteuren in mijn netwerk. Want samen kunnen we meer in minder tijd.

Teksten vertalen in het Engels

Wil je Nederlandse teksten ook in het Engels laten (her)schrijven? Dan kun je daarvoor ook terecht bij mijn tekstbureau. Langere teksten worden altijd vertaald door een native speaker. Kortere teksten kan ik zelf vaak direct in het Engels schrijven, maar laat ik altijd controleren door een native speaker. Dat geeft de beste resultaten. Veel opdrachtgevers die internationaal werken, zijn blij met deze extra service. Wil je een tekst alleen vertaald hebben? Dan kun je het best direct terecht bij een vertaalbureau (zoals Easy Translation).

GhostwriterAls tekstschrijver schrijf ik ook columns, als ghostwriter ook namens anderen.

Zoek je een ghostwriter voor het schrijven van blogs, columns, een voorwoord of speech? Ik kruip graag in de huid van anderen voor het schrijven van een uitblinkende tekst, die de doelgroep(en) raakt. Ik kan dit goed doen omdat ik andere mensen goed aanvoel en snel doorgrond wat zij zouden willen zeggen. De teksten als ghostwriter schrijf ik vaak na telefonische afstemming of een live gesprek. Voor iedere situatie bekijk ik samen met een opdrachtgever wat de beste en meest efficiënte aanpak is.