Teksten laten redigeren

Wil je een tekst of meerdere teksten laten redigeren, herschrijven, inkorten of corrigeren door een ervaren tekstredacteur of eindredacteur? Ook voor het redigeren van teksten kun je terecht bij mijn tekstbureau. 

Een tekst volledig laten schrijven door een professionele tekstschrijver is echt niet altijd nodig. Soms heb je misschien al prima basisteksten die je kunt laten redigeren tot een artikel, rapport, verslag of bijvoorbeeld handboek. Ik heb jarenlange ervaring als eindredacteur en bij mijn tekstbureau zijn voor grotere projecten meerdere ervaren (eind)redacteuren beschikbaar uit mijn netwerk .

Samen zorgen wij voor een professioneel eindresultaat, afgestemd op je doelgroep(en) en het gewenste gebruik van de teksten. Een tekst voor een brochure moet immers aan andere eisen voldoen dan een tekst voor online gebruik. Lezen op een beeldscherm is namelijk nog altijd 60 procent vermoeiender dan vanaf papier. Online lezen mensen ook anders. Daar klikken ze ook graag.

Teksten laten redigeren, herschrijven of corrigeren kan ook bij de Tekstwerkplaats.Wat doet een eindredacteur?

Een tekstredacteur of eindredacteur zet de spreekwoordelijk puntjes op de ‘i’ van je teksten, voor ze online gaan of gedrukt of geprint worden. Maar hij doet meer! Een eindredacteur zorgt niet alleen voor goed taalgebruik en correcte spelling, hij maakt teksten ook aantrekkelijk en ‘lekker leesbaar’. Vaak kun je zo meer zeggen met minder woorden. Dat is een vak! Als eindredacteur let ik daarom ook extra op de tekstindeling, opbouw van teksten, koppen, intro’s, tussenkopjes en bijvoorbeeld mogelijkheden voor kaders of teksten met een ‘doorlees’.

Teksten laten herschrijven of redigeren

Naast het (eind)redigeren van bestaande teksten kan ik – indien gewenst – als tekstredacteur ook (delen van) teksten herschrijven of aanvullen. Deze aanvullingen kunnen komen vanuit extra bronnen die je aanlevert of mijn eigen research. Het is maar net wat je nodig hebt. Als tekst- of eindredacteur kijk ik dus veel verder dan alleen d’s, t’s, taal- en stijlfouten.

Specialistische teksten laten redigeren

Een goede (eind)redacteur kijkt dus veel verder dan letters, woorden en zinnen. Hij kruipt in de huid van de lezer en maakt een tekst aantrekkelijk voor de doelgroep. Voor specialistische doelgroepen kan een gespecialiseerde eindredacteur daarom waardevol zijn. Hij kan specialistische onderwerpen snel doorgronden, kent de doelgroep(en) en begrijpt de context en achtergronden. Zo kunnen teksten snel geperfectioneerd worden voor het gewenste gebruik.

Als eindredacteur en tekstschrijver ben ik zelf specialist op deze gebieden:

  • Werken (arbeidsmarkt, HRM, leren & ontwikkelen, flexibilisering, arbo, arbeidsmarktcommunicatie)
  • Innovatie, automatisering & ICT
  • Human interest, psychologie & mindfulness
  • Bouwen, ruimtelijke ordening/kwaliteit, duurzaamheid

Daarnaast zijn bij mijn tekstbureau ook andere gespecialiseerde eindredacteuren beschikbaar uit mijn netwerk om teksten te laten redigeren of herschrijven. Dus zoek je een specialist? Bel of mail mij gerust vrijblijvend. Het gaat uiteindelijk om de beste oplossing voor je vraag.

Meer weten over laten redigeren van teksten?

Wil je meer weten over het laten redigeren of herschrijven van bestaande teksten?
Bel mij gerust vrijblijvend of stuur een e-mail.