Tekstbureau & meer

Tekstbureau en tekstschrijver met diverse pennen
De Tekstwerkplaats is het tekstbureau van tekstschrijver en redacteur Eric Hoogeweg.

De Tekstwerkplaats is het tekstbureau van mij: Eric Hoogeweg (1976). Ik werk als zelfstandig tekstschrijver, copywriter, redacteur en dichter. Ik schrijf voor zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Van kleine bedrijven, start-ups en zelfstandigen tot multinationals, overheden en belangenorganisaties.

Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep(en). Met krachtige, puntige teksten die de aandacht trekken. En die gelezen én gevonden worden!

Vakmanschap & strategisch inzicht telt

Over teksten bestaan nogal wat misverstanden. Een goede tekstschrijver, copywriter of redacteur moet verschillende tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want een magazine, webtekst, column of blog (met SEO) vereisen steeds een andere ‘pen’.

Het is vaak niet ‘de stijl van de tekstschrijver’ die de ideale tekst maakt. Het gaat veel meer om zijn veelzijdigheid, strategisch inzicht en vakmanschap. Plus het vermogen om opdrachtgevers en doelgroepen snel aan te voelen. En om samen eens net iets anders naar de aanpak te kijken. Op deze manier verzorg ik met mijn tekstbureau:

Creaties van mij als tekstschrijver, gemaakt bij mijn tekstbureau.
Knop: Voorbeelden zien? Bekijk mijn portfolio!

Tekstbureau en tekstschrijver met specialismen

Een tekstschrijver van een goed tekstbureau kan specialistische onderwerp snel eigen maken, bijvoorbeeld met interviews en research. Dat hoort bij het vak van tekstschrijver. Ook met zeer specialistische onderwerpen kun je daarom terecht bij mijn tekstbureau. Lees hier meer over mijn specialismen

Voor omvangrijke of specialistische projecten werk ik vanuit mijn tekstbureau in Kampen ook samen met andere tekstschrijvers. Zij hebben ook hun eigen specialismen. Dus zoek je een echte specialist als tekstschrijver? Neem gerust even contact op. Want het gaat uiteindelijk om de beste oplossing voor jouw vraag. Daar geloof ik in!

Vormgever, fotograaf of SEO-strateeg nodig?

Wil je meer dan alleen goede teksten? In mijn tekstbureau werk ik nauw samen met vormgevers, fotografen, filmmakers, SEO-strategen en andere ‘creatieven’ uit mijn netwerk. Zo kunnen wij strategie, vorm en inhoud vroegtijdig op elkaar afstemmen. Dat geeft de beste resultaten. 

Voorbeelden van teksten en creaties van mijn tekstbureau staan in mijn portfolio.

Zo maken wij samen complete producten, zoals:

  • Websites (met SEO)
  • Magazines (gedrukt en online)
  • Boeken
  • Bedrijfsfilms (ook animatie)
  • Nieuwsbrieven (print en digitaal)
  • Whitepapers
  • Onderscheidende jaarverslagen
  • Speciale bijlagen

Voor omvangrijke projecten stel ik een dreamteam samen met de ideale ‘medemakers’ uit mijn netwerk. Zo krijg je altijd het beste en meest passende projectteam voor je communicatiemiddelen. Ook de projectleiding kun je volledig uitbesteden. Zo heb je altijd één vast aanspreekpunt.

Zekerheid vooraf door algemene voorwaarden

Wat mag je verwachten van een tekstschrijver of tekstbureau? Bij mijn tekstbureau in Kampen krijg je vooraf altijd duidelijkheid over kosten en spelregels. Deze basisregels zijn overzichtelijk vastgelegd in de Algemene voorwaarden, gebaseerd op de standaard voorwaarden van de landelijke beroepsvereniging van tekstschrijvers.