Tekstbureau & meer

Tekstbureau en tekstschrijver met diverse pennen
De Tekstwerkplaats is het tekstbureau van tekstschrijver en redacteur Eric Hoogeweg.

De Tekstwerkplaats is het tekstbureau van mij (Eric Hoogeweg, 1976) als zelfstandig tekstschrijver, redacteur, copywriter en dichter. Ik werk voor zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Van kleine bedrijven, start-ups en zelfstandigen tot multinationals, overheden en belangenorganisaties.

Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep(en). Met krachtige, puntige teksten die de aandacht trekken. En die gelezen én gevonden worden!

Vakmanschap & strategisch inzicht telt

Over teksten bestaan nogal wat misverstanden. Een goede tekstschrijver, copywriter of redacteur moet diverse tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want een magazine, webtekst, column of blog (met SEO) vereisen een andere ‘pen’.

Het is vaak niet ‘de stijl van de tekstschrijver’ die de ideale tekst maakt. Het gaat veel meer om zijn veelzijdigheid, strategisch inzicht en vakmanschap. Plus het vermogen om opdrachtgevers en doelgroepen snel aan te voelen. En om samen eens net iets anders naar je aanpak te kijken.

Op deze manier verzorg ik met mijn tekstbureau:

Voorbeelden van teksten en creaties van mijn tekstbureau staan in mijn portfolio.

Voorbeelden van creaties staan in het portfolio.

Meer weten over tekstschrijvers? Lees de blog: 7 tips om een goede tekstschrijver te vinden.

Tekstbureau en tekstschrijver met specialismen

Een goed tekstbureau kan specialistische onderwerp snel eigen maken, bijvoorbeeld met interviews en research. Dat hoort bij het vak van tekstschrijver. Ook met zeer specialistische onderwerpen kun je daarom terecht bij mijn tekstbureau. Lees hier meer over mijn specialismen

Voor omvangrijke of specialistische projecten werk ik vanuit mijn tekstbureau in Kampen ook samen met andere tekstschrijvers. Zij hebben ook hun eigen specialismen. Dus zoek je een echte specialist als tekstschrijver? Neem gerust contact op, want het gaat uiteindelijk om de beste oplossing voor jouw vraag. Daar geloof ik in!

Zoek je ook een vormgever, fotograaf of SEO-strateeg?

Creatief van mij als tekstschrijver en van mijn tekstbureau.

Wil je meer dan alleen goede teksten? In mijn tekstbureau werk ik nauw samen met vormgevers, fotografen, filmmakers, SEO-strategen en andere ‘creatieven’ uit mijn netwerk. Zo kunnen wij strategie, vorm en inhoud vroegtijdig op elkaar afstemmen. Dat geeft de beste resultaten. 

Zo maken wij samen complete producten, zoals:

  • Websites (met SEO)
  • Magazines (gedrukt en online)
  • Boeken
  • Bedrijfsfilms (ook animatie)
  • Nieuwsbrieven (print en digitaal)
  • Whitepapers
  • Onderscheidende jaarverslagen
  • Speciale bijlagen

Voor omvangrijke projecten stel ik een dreamteam samen van ideale ‘medemakers’ uit mijn netwerk. Zo krijg je altijd het beste en meest passende projectteam voor je communicatiemiddelen. Ook de projectleiding kun je volledig uitbesteden. Zo heb je altijd één vast aanspreekpunt.

Altijd zekerheid vooraf door algemene voorwaarden

Wat mag je verwachten van een tekstschrijver of tekstbureau? Bij mijn tekstbureau in Kampen krijg je vooraf altijd duidelijkheid over kosten en spelregels. Deze basisregels zijn overzichtelijk vastgelegd in de Algemene voorwaarden.