Tekstbureau & meer

Veelzijdig tekstbureau en tekstschrijver met diverse pennenDe Tekstwerkplaats is het tekstbureau van tekstschrijver en redacteur Eric Hoogeweg.

De Tekstwerkplaats is het tekstbureau van mij – Eric Hoogeweg (1976) – als zelfstandig tekstschrijver, redacteur, copywriter en dichter. Vanuit de regio Kampen & Zwolle werk ik voor zeer diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Van kleine bedrijven, start-ups en zelfstandigen tot multinationals, overheden en belangenorganisaties. Ik doorgrond hun verhaal en raak de gevoelige snaar bij hun doelgroep(en). Met krachtige, puntige teksten die de aandacht trekken en die gelezen én gevonden worden.

Vakmanschap & strategisch inzicht tekstschrijver telt

Over teksten en tekstschrijvers bestaan nogal wat misverstanden. Een goede tekstschrijver, copywriter of redacteur moet diverse tekstvormen en schrijfstijlen beheersen. Want een magazine, webteksten, een column of blog (met SEO) vereisen steeds een andere ‘pen’. Het is vaak ook niet ‘de stijl van de tekstschrijver’ die de ideale tekst maakt. Het gaat veel meer om zijn veelzijdigheid, strategisch inzicht en vakmanschap. En het vermogen om een opdrachtgever goed aan te voelen, doelgroepen snel te doorgronden en om daar samen eens net iets anders naar te kijken.

Op deze manier verzorg ik met mijn tekstbureau:

Voorbeelden van creaties staan in mijnportfolio.
Meer weten over tekstschrijvers?
Lees de blog: 7 tips om een goede tekstschrijver te vinden.

Tekstbureau en tekstschrijver met specialismen

Een goed tekstbureau kan specialistische onderwerp snel eigen maken, bijvoorbeeld met interviews en research. Dat hoort bij het vak van tekstschrijver. Ook met zeer specialistische onderwerpen kun je daarom terecht bij mijn tekstbureau. Als tekstschrijver en copywriter ben ik bovendien gespecialiseerd in deze thema’s:

 • Arbeidsmarkt & Werk (o.a. HRM, P&O, arbo, arbeidsmarktcommunicatie, flexibilisering)
 • IT & Innovatie (o.a. ICT, automatisering, software ontwikkeling, business intelligence, big data, )
 • Opleiden & Ontwikkelen
 • Duurzaamheid (circulaire economie, energietransitie, ruimtelijke kwaliteit)
 • Human interest, psychologie en mindfulness

Lees hier verder over mijn specialismen. Voor omvangrijke of specialistische projecten werk ik vanuit mijn tekstbureau in Kampen ook samen met andere tekstschrijvers in mijn netwerk. Zij hebben ook hun eigen specialismen. Dus zoek je een echte specialist als tekstschrijver? Neem gerust contact met mij op, want het gaat uiteindelijk om de beste oplossing voor jouw vraag. Daar geloof ik in!

Tekstschrijver + SEO-strateeg, vormgever of fotograaf?

Tekstproducten van mij als tekstschrijver en copywriter en uit mijn tekstbureau.Wil je meer dan alleen teksten van een professionele tekstschrijver, redacteur of copywriter? In mijn tekstbureau werk ik nauw samen met vormgevers, fotografen, filmmakers, SEO-strategen en andere ‘creatieven’ uit mijn netwerk. Zo kunnen wij strategie, vorm en inhoud vroegtijdig op elkaar afstemmen. Dat geeft de beste resultaten. 

Zo maken wij samen complete producten, zoals:

 • Websites (inclusief SEO)
 • Magazines (gedrukt en online)
 • Boeken
 • Bedrijfsfilms (ook animatie)
 • Nieuwsbrieven (print en digitaal)
 • Whitepapers
 • Onderscheidende jaarverslagen
 • Speciale bijlagen

Voor omvangrijke projecten stel ik een dreamteam samen van de ideale ‘medemakers’ uit mijn netwerk. Zo krijg je altijd het beste en meest passende projectteam voor je communicatiemiddelen. Ook de projectleiding kun je volledig uitbesteden. Zo heb je altijd één vast aanspreekpunt. Uiteraard kunnen opdrachtgevers creatieven uit mijn netwerk ook direct inschakelen.

Altijd zekerheid vooraf door Algemene voorwaarden

Wat mag je verwachten van een tekstschrijver of tekstbureau? Bij mijn tekstbureau in Kampen krijg je altijd duidelijkheid vooraf over kosten en de gangbare spelregels bij het werken met een professionele tekstschrijver. Deze basisregels zijn overzichtelijk vastgelegd in de Algemene voorwaarden.