Blogs & landingspagina’s met SEO

Voorbeeld van teksten voor blogs en landingspagina's met een SEO-strategie

Blogs en landingspagina’s met SEO-strategie

Opdrachtgever: GrowPromoter
Rol tekstbureau: Autonome redactie met interviews, research & SEO

De Tekstwerkplaats schrijft veel blogs en landingspagina’s voor bedrijven op basis van een duidelijke SEO-strategie (Search Engine Optimalisatie). Dat vereist tegenwoordig gelukkig meer dan lukraak ‘keywords dumpen’. Een mooi voorbeeld is de aanpak voor GrowPromoter, specialist in online tevredenheidsonderzoek onder klanten en medewerkers. Voor hun teksten wordt nauw samengewerkt met een vaste SEO-strateeg, waarmee de Tekstwerkplaats ook voor andere opdrachtgevers (o.a. Synobsys en het Nederlands Licht Instituut) samenwerkt. 

Mijn tekstbureau werkt sinds 2017 duurzaam en intensief samen met GrowPromoter voor het schrijven van hun geoptimaliseerde webteksten (o.a. blogs, klantcases en landingspagina’s). Dit gebeurt met een grote mate van autonomie en in nauwe samenwerking met de vaste SEO-strateeg (Marcel Wassenaar). Het schrijven van alle teksten gebeurt op basis van een zoekwoordenanalyse en SEO-strategie (voor de langere termijn) en na input of korte telefonische interviews (vaak 1 voor meerdere teksten) met de specialisten van GrowPromoter. Vaak wordt ook nog aanvullende research gedaan.

Thema’s en resultaat

In 2017 waren de teksten vooral gericht op inhoudelijke thema’s op het gebied van tevredenheidsonderzoek en in 2018 meer op de uitdagingen en behoeften in verschillende branches. Na de voorafstemming met de SEO-strateeg doet hij ook nog een eindcheck op de teksten voor de laatste SEO-finesses. Sinds GrowPromoter deze aanpak hanteert, is het aantal leads verdubbeld. Deze inhoudelijke content- en SEO-strategie verdient zichzelf daardoor ruimschoots terug. Ook worden blogs geschreven voor vakmedia, waaraan GrowPromoter bijdraagt als expert in customer experience (CX) en employee experience (EX).

Voor SEO bij andere opdrachtgevers werkt de Tekstwerkplaats ook samen met andere SEO-specialisten.

Bekijk hier de blogs van GrowPromoter >

Meer weten?

Wil je meer weten over dit praktijkvoorbeeld of andere tekstproducten van mijn tekstbureau? Stuur dan een e-mail of bel gerust even.