Journalist

Eric Hoogeweg werkt ook als journalist, freelance redacteur en bladcoördinator. Naast mijn werk als tekstschrijver en dichter werk ik als journalist voor verschillende onafhankelijke media, vooral (vak)tijdschriften en hun websites. Ik werk voor hen in opdracht en schrijf zelf autonome artikelen voor zeer uiteenlopende media. 

Ik heb inmiddels jarenlange ervaring als journalist, redacteur en bladcoördinator. Na de afronding van de School voor Journalistiek (1998) werkte ik bij een landelijk opererend persbureau voor media in heel Nederland: vooral nieuwsmedia en vakbladen. Ik zorgde als bladcoördinator en eindredacteur ook voor de aansturing van andere journalisten, fotografen en vormgevers.

Zelfstandig journalist sinds 2007

Ik werk sinds 2007 volledig zelfstandig als journalist, vooral om die verhalen te kunnen schrijven die ik écht wil schrijven. Ik doe dat voor diverse journalistieke opdrachtgevers, vooral magazines en vakbladen. Samen met fotografen, vormgevers en andere journalisten maak ik in mijn tekstbureau (de Tekstwerkplaats) ook complete magazines.

Specialismen als journalist

Als journalist en redacteur schrijf ik veel over:

  • Werken (arbeidsmarkt, ontwikkelingen, HRM, leren, arbo, flexibilisering)
  • Innovatie, automatisering & IT/ICT
  • Human interest, psychologie & mindfulness
  • Bouwen, ruimtelijke ordening/kwaliteit, duurzaamheid

Mijn journalistieke opdrachtgevers

Journalist Eric Hoogeweg heeft jarenlange ervaring met schrijven voor magazines en nieuwsmedia.Mijn interviews, reportages, nieuws- & achtergrondverhalen zijn de afgelopen jaren gepubliceerd door veel verschillende media. Soms eenmalig of incidenteel (bijvoorbeeld in de Volkskrant, NRC, Metro of Dagblad van het Noorden) en bij anderen juist jarenlang en met grote regelmaat. Onderstaand een overzicht van tijdschriften en nieuwsmedia die mijn artikelen zeer regelmatig gepubliceerd hebben.

Meer weten over mijn werk als journalist of (eind)redacteur?
Stuur mij een e-mail of bel mij even. Op verzoek kan een portfolio worden opgestuurd, afgestemd op specifieke thema’s of doelgroepen.

Mijn CV staat ook op: LinkedIn