Nu live: Online huisdichter

Online huisdichter voor ‘DWDD event’ ziekenhuizen

online huisdichter Eric Hoogeweg

De Wereld Draait Door (DWDD) is al even ter ziele. De formule leeft voort bij veel congressen en (online) evenementen. Vaak kloppen ze dan bij mij aan voor een ‘huisdichter zoals bij DWDD’. Als online huisdichter schrijf ik deze week voor de ziekenhuizen van Isala in vier dagen 15 moderne gedichten als afsluiting van hun interne TV-uitzendingen.

Marathonsessie als huisdichter

Deze marathonsessie verzorg ik als dichter gewoon vanuit mijn Tekstwerkplaats. Terwijl de gasten van ‘Isala draait altijd door’ in de mobiele studio in Zwolle live de jaarplannen en ambities van alle afdelingen voor 2021 bespreken. Ik kijk mee en sluit als huisdichter iedere uitzending van een uur af met een kort modern gedicht in mijn eigen stijl. Het gesprek aan tafel is mijn inspiratiebron.

Update: de vierdaagse was een succes en de opdrachtgever vond de 16 gedichten zo leuk en waardevol dat ze gebundeld zijn in een boekje voor alle medewerkers.

Die dichter van DWDD…

Bij het format van DWWD mag een huisdichter uiteraard niet ontbreken. Bij het TV-programma van BNNVARA met Matthijs van Nieuwkerk was dat Nico Dijkshoorn. Uiteraard verschillen wij. We hebben allebei onze eigen stijl en aanpak, maar er zijn zeker ook overeenkomsten. We zijn allebei geen klassieke dichters, maar moderner en lekker recht door zee. En in dit geval werk ik dus als online huisdichter.

Mijn gedichten gaan onder andere over ‘knuffelen’, ontzuiling in de zorg, uiteraard corona, geluksfabriekjes, nieuwe helden, zorg op afstand en waarom die ziekenhuizen toch altijd in de steigers staan. Hier een voorbeeldgedicht:

Over de ziekenhuizen

Isala is één ziekenhuisorganisatie in Overijssel en Drenthe met locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Onder het motto ‘dichtbij als het kan, verder weg als het moet’ waarborgen zij samen het aanbod van basis- en topzorg in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Alle afdelingen bespreken hun jaarplannen altijd aan het begin van ieder kalenderjaar. Dit jaar doen zij dat logischerwijs online tijdens interne live-uitzendingen.