Serie gedichten voor tijdschrift

Speciaalbier gedichten voor tijdschrift Schuim

Mijn gedichten over speciaalbier komen in het magazine Schuim.

Als tekstschrijver en dichter schrijf ik graag over mijn grote privé interesses: muziek, de natuur én speciaalbier. Leuk nieuws is daarom dat mijn moderne gedichten voortaan ook verschijnen in het onafhankelijke speciaalbier magazine Schuim. Voor ieder nummer schrijf ik een nieuw gedicht. Geen column dus, maar een gedicht als rubriek, zoals ik die ook voor andere magazines maak.

Schuim: magazine over speciaalbier

Schuim is een print magazine over de wereld van speciaalbier. Van tripels tot IPA’s, van stouts tot altbier en alles wat er tussen zit. Het verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt door een leuk team van auteurs, allemaal echte bierliefhebbers. Het is een soort ‘Hard Gras’ (voetbaltijdschrift), maar dan voor de liefhebbers van speciaalbier.

Ook de Volkskrant is enthousiast over het blad: “Smaakvol vormgegeven met mooie fotografie en oog voor detail”, aldus een recensie in deze krant. Persoonlijk vind ik de ‘missverkiezing’ van het knapste etiket (ook) erg leuk.

Meer gedichten in totaal ander tijdschrift?

Na het verschijnen van mijn dichtbundel Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen) begin dit jaar, is dit ook een mooi dorstlessend podium voor mijn gedichten. Misschien wel een heel logisch podium voor mijn ‘mannenpoëzie’. Daarom hoop ik ook nog eens gedichten te schrijven voor een zeer verrassend tijdschrift. Een vrouwenblad, een magazine voor ouders of …? Wordt vervolgd.

Bekijk hier vast een voorproefje van Schuim:

Van Schuim naar Hopster

Slecht en goed nieuws. Het mooie blad Schuim is helaas ter ziele. Het heeft de coronaperiode niet overleefd. Mijn gedichten over bier verschijnen vanaf 2024 in een andere vorm wel in een ander mooi bierblad: Hopster Magazine. Dit is een onafhankelijk magazine met verhalen over de wondere wereld van het Nederlandse craft bier. Het blad is gratis en exclusief verkrijgbaar bij verschillende partners, waaronder brouwerijen en biercafés. Ik zal mijn nieuwe gedichten over bier ook delen op mijn website.