Serie gedichten voor tijdschrift

Gedichten over speciaalbier voor tijdschrift Schuim

Gedichten over bier komen in speciaalbier magazine Schuim.

Als tekstschrijver en dichter schrijf ik ook graag over mijn grote privé interesses: muziek, de natuur én speciaalbier.

Leuk nieuws is daarom dat mijn moderne gedichten voortaan ook verschijnen in het onafhankelijke speciaalbier magazine Schuim. Voor ieder nummer schrijf ik een nieuw gedicht. Geen column dus, maar een gedicht als rubriek.

Schuim: magazine over speciaalbier

Schuim is een print magazine over de wereld van speciaalbier. Van tripels tot IPA’s, van stouts tot altbier en alles wat er tussen zit. Het verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt door een leuk team van auteurs, allen echte liefhebbers van bier. Het is een soort ‘Hard gras’ (voetbaltijdschrift) voor liefhebbers van speciaalbier.

Ook de Volkskrant is blij met het blad: “Smaakvol vormgegeven met mooie fotografie en oog voor detail”, aldus een recensie in deze krant. Persoonlijk vind ik de ‘missverkiezing’ van het knapste etiket (ook) heel leuk.

Meer gedichten in totaal ander tijdschrift?

Na het verschijnen van mijn dichtbundel Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen) begin dit jaar is dit een mooi nieuw dorstlessend podium voor mijn gedichten. Denkend in clichés en stereotypen misschien wel een heel logisch podium voor ‘mannenpoëzie’. Daarom hoop ik ook nog gedichten te schrijven voor een zeer verrassend tijdschrift. Een vrouwenblad, een magazine voor ouders of …? Wordt vervolgd. Hoop ik.

Bekijk hier vast een voorproefje van Schuim: