Stijl & voorbeelden

Dichter in opdracht: stijl & voorbeelden

Dichter huren: stijl en voorbeelden van de dichter op locatie en de congresdichter.

Als locatiedichter en congresdichter pak ik de kern van onderwerpen. Ik speel met details, perspectieven en emoties. Altijd in korte, moderne gedichten, zonder opsmuk. Helemaal anno NU.

Deze compacte dichtstijl maakt de gedichten niet alleen geschikt als voordracht of in drukvorm, maar ook voor online gebruik of als origineel live ‘verslag’ op sociale media. En bijvoorbeeld op grote beeldschermen (live stream poëzie). Bekijk hier de stijl en voorbeelden.

Hoezo moderne gedichten?

Wat maakt gedichten van de congres- en locatiedichter tot moderne poëzie? Dat zit in de vorm, inhoud en de directe stijl. Zonder omwegen en omhaal van woorden. Vaak zonder rijm, altijd met veel ritme. Rhythm is everything. Vrees dus niet voor een overdosis bijvoeglijke naamwoorden of boterzacht gezwijmel over ‘het zachte fluwelen maanlicht’.

Ook als dichter in opdracht kom ik graag to the point en ‘creëer’ geen schoonheid met woorden, maar toon deze juist door de opsmuk weg te halen. Meer zeggen met minder woorden dus. Juist door deze moderne dichtstijl worden de gedichten gewaardeerd door een breed publiek.

Opdrachtgevers

Als ‘huurdichter’ werk ik sinds 2012 voor zeer diverse opdrachtgevers. Het zijn vooral bedrijven en organisaties, van klein tot heel groot en in alle sectoren. Soms werk ik voor particulieren en onder mijn opdrachtgevers zitten ook tijdschriften en congres- en evenementenbureaus. Om een idee te krijgen een kleine greep uit de zeer diverse groep opdrachtgevers : Bol.com, Gucci, Rijkswaterstaat, Burst Digital (tijdens kerstdiner 2017), de Programmaraad (Cedris, Divosa, UWV en VNG), Randstad, Taalcongres Breda (2017), Vliegveld Twenthe, VU Medisch Centrum en de tijdschriften Schuim (over speciaalbier) en IJssel Moves.

Voorbeelden

Om een goed beeld te krijgen van de stijl en toepassingen van de locatie- en congresdichter onderstaand enkele voorbeelden met een korte toelichting over de opdracht en context.

Moderne gedichten in magazine

Gedicht over de zomer: Zomeravond.
Gedicht over de nacht.

Gedicht met typemachine

Gedicht voor moeder en drie volwassen dochters over hun overleden man en vader.

Gedicht over vader na overlijden.

Afscheidscadeau voor nieuwe baan

Gedicht als afscheidscadeau, met voordracht en ingelijst (klik voor hele PDF, met de context).

Gedicht over nieuwe baan.

Slot van drie gedichten tijdens congres

Voorbeeld slotgedicht (klik voor hele gedicht als PDF) van drie gedichten tijdens een GGZ-congres over stemmen horen.

Gedichten bij GGZ congres.

Reeks gedichten Rijkswaterstaat

Voorbeeld reeks gedichten (klik voor hele PDF en context) tijdens Themamiddag Rijkswaterstaat.

Reeks gedichten over water en waterveiligheid voor Rijkswaterstaat.
Meer weten? Stuur een e-mail!