Dichter huren

Dichter huren: moderne gedichten laten schrijven

Dichter huren of moderne gedichten en poëzie laten schrijven? Dat kan!

Wil je een dichter huren en moderne gedichten laten schrijven? Dat kan! Naast mijn autonome werk schrijf ik als dichter ook gedichten in opdracht. Dit kan op locatie en op afstand. Vaak gaan deze gedichten over bijzondere mensen, gebeurtenissen, plekken of evenementen. Ik schrijf hierover moderne gedichten. Anno NU. Om te verankeren, prikkelen of vermaken. Een reeks gedichten laten schrijven kan ook. Op die manier werk ik als dichter ook voor tijdschriften.

Dichter huren: er kan heel veel!

Een dichter huren en een of meerdere gedichten laten schrijven, kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op afstand (met input of mijn eigen research) en vrijwel overal op locatie, met of zonder voordracht. Het kan ook werkelijk over alles gaan! In een lang gedicht of laat je liever meerdere korte gedichten schrijven? 20 op 1 dag? Tijdens een diner? Met een typemachine op het strand? Ik heb het al vaker gedaan.

Misschien wil je juist verrast worden met een origineel concept. Laat het me weten. Als de stijl je bevalt vinden we samen zeker een passende aanpak. Voor een bijzondere ervaring. En misschien ook wel een blijvende herinnering: ingelijst aan de muur.

Gedichten op typemachine, beeldscherm of Twitter?

Moderne gedichten laten schrijven op een authentieke typemachine.

Ook de verschijningsvorm van gedichten kan heel divers zijn. Populair zijn de korte, authentieke gedichten uit mijn oude typemachine. Daarmee kan ik als dichter op locatie overal werken. Maar de creaties kunnen ook geprint, gedrukt of online gedeeld worden (sociale media). Meerdere korte gedichten over een evenement of congres direct delen op Twitter gebeurt bijvoorbeeld regelmatig.

Het is ook mogelijk om tijdens evenementen gedichten te projecteren op grote schermen (live stream poëzie). Als locatiedichter of congresdichter reageer ik dan direct reageert op wat er gebeurt. Haiku’s of korte gedichten laten schrijven met een Dymo LabelWriter? Een haiku workshop? Het kan allemaal.

Die dichter van DWDD…

Die dichter van DWDD… Nee dat ben ik niet! De huisdichter van het TV-programma DWDD (De Wereld Draait Door) heet Nico Dijkshoorn. Ik noem hem graag even. Want door zijn rol in DWDD komen mensen regelmatig op het idee om mij in te huren. Onze stijl en aanpak verschillen wel. Ik schrijf vaak korter en puntiger en vaak ook meerdere gedichten over één activiteit. Maar we hebben ook zeker overeenkomsten. We zijn allebei geen klassieke dichters, maar moderner. Recht door zee. Bekijk hier mijn stijl.

Meer weten? Stuur een e-mail!