Congresdichter

Moderne dichter voor congres, beurs of evenement

Als congresdichter schrijf ik tijdens een congres, beurs, symposium, studiedag of ander evenement gedichten over deze activiteit. Dat kan één lang gedicht opleveren of een reeks kortere gedichten. Het is moderne poëzie. Anno NU. Om te verankeren, prikkelen en vermaken. De gedichten zijn op verschillende manieren te gebruiken: voorgedragen tijdens het congres of evenement, geprojecteerd op grote schermen of gedeeld via sociale media. En natuurlijk in een congresverslag achteraf.

Dichter op locatie begon als congresdichter

Congresdichter en dichter op locatie voor evenement, congres of  symposium.

Mijn werk als dichter op locatie begon in 2012 eigenlijk als congresdichter. Want door mijn werk als tekstschrijver maak ik al jaren op verschillende manieren verslagen van congressen. Door mijn autonome werk daarnaast als moderne dichter ontstond het idee voor de congresdichter. De gedichten reageren direct op de inhoud en thema’s van een congres of bijvoorbeeld symposium. Hiervoor bleek veel belangstelling te bestaan, juist omdat de directe moderne stijl een breed publiek aanspreekt. Ook de toepassingen en mogelijkheden zijn zeer divers.

Toepassingen van dichter op congres of symposium

Gedichten van de congresdichter kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ik schrijf bijvoorbeeld op een laptop, met de hand of lekker authentiek op mijn oude typemachine. Het kan gaan om één gedicht of een reeks (korte) gedichten. Mijn eigen, korte en directe dichtstijl maakt deze ‘topsport’ mogelijk. Meestal doe ik als dichter op een congres verslag van het evenement zelf, maar soms schrijf ik ook gedichten voor speciale gasten of andere bezoekers. Dit zijn veelgebruikte toepassingen:

Congresdichter Eric Hoogeweg met laptop of typemachine!
  • Als voordracht of terugkoppeling(en) tijdens het congres.
  • Meest klassiek is aan het eind, maar direct tussendoor reageren kan ook!
  • Gedichten worden direct gedeeld op sociale media (bijvoorbeeld Twitter).
  • Of in de zaal op grote schermen (live stream poëzie).
  • De gedichten komen in een eindverslag of andere publicatie.
  • Ik schrijf korte persoonlijke gedichten voor bezoekers (met typemachine).
  • En achteraf: ingelijst aan de muur.

Maar misschien heb je een ander leuk idee voor de congresdichter? Er is heel veel mogelijk. Vertel me je wensen. Samen zorgen we voor een bijzondere ervaring.

Congres dichter: stijl en voorbeelden

Met de congresdichter ergens op locatie is van alles mogelijk. Als de moderne stijl je bevalt, komen we zeker tot een mooie en bijzondere formule. Bekijk hier eerdere opdrachtgevers en voorbeelden van mij als congresdichter en dichter in opdracht.