Veel animo huurdichter

Een modern gedicht laten maken wordt steeds populairder bij bedrijven en organisaties.

Veel animo voor gedichten met voorbeelden

Organisaties kiezen steeds vaker voor authentieke, originele communicatie en willen daarom een gedicht laten maken. Als moderne dichter krijg ik vooral het laatste jaar opvallend veel zakelijke aanvragen naast mijn autonome dichtwerk en de opdrachten voor tijdschriften. Het werk als locatiedichter is door de coronacrisis natuurlijk wel tijdelijk afgenomen, maar de opdrachten als huurdichter op afstand nemen veel sterker toe.

Gedicht voor docenten

Ik heb de afgelopen weken weer veel mooie dichtopdrachten mogen uitvoeren. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft voor alle thuiswerkende medewerkers een gedicht laten maken die zij opgestuurd kregen als ansichtkaart. Ik schreef een gedicht voor docenten die opeens gingen doceren aan ‘beeldschermen’. En daarnaast een tweede gedicht voor de andere (wetenschappelijke) medewerkers. Beide kaarten zijn fraai vormgegeven door fotograaf en vormgever Kim Kok. Ze blijken massaal te zijn opgehangen boven de thuiswerkplek.

De HvA heeft een gedicht laten maken

Veel gedichten over de zorg

Vanuit de zorgsector komen altijd al opvallend veel aanvragen om een gedicht te laten maken. En dat is nu nog sterker. Afgelopen week nog zorgde ik tijdens een online congres voor huisartsen en apothekers voor een gedicht over de toekomst van de zorg (opname volgt). Ik droeg het voor in de opnamestudio tijdens het congres en werkte het drie keer uit op de typemachine. Die gesigneerde exemplaren zijn ingelijst en als geschenk gebruikt.

Gedichten laten maken op de typemachine is erg populair. Vermoedelijk ook vanwege het streven van organisaties naar meer authentieke communicatiemiddelen.

Onbeperkte Dichter

Verder ben ik benoemd tot ‘Onbeperkte Dichter’ voor de uitreiking van ODE’s (Onbeperkte Denkers Erkenning). Die zijn bedoeld voor werknemers bij de Rijksoverheid die zich aantoonbaar hardmaken voor meer ‘inclusiviteit’ op de werkvloer. Zij krijgen de ode onverwacht uitgereikt en ik schrijf ze in mijn eigen stijl als moderne dichter. De eerste vijf odes zijn inmiddels geschreven en worden de komende weken uitgereikt. Meer informatie hierover en de filmopnames volgen nog. Deze nieuwe samenwerking bevalt iedereen goed en daar gaan we in 2021 dus ook mee verder.

Opvallend trouwens dat ‘inclusiviteit’ nog niet erkend is als officieel woord, maar exclusiviteit wel. Ook daar is dus nog werk te doen.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn werk als moderne dichter of een gedicht laten maken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ik werk als ‘dichter in opdracht’ vooral voor zakelijke opdrachtgevers, maar soms ook voor particulieren als ik mij thuis voel bij de opdracht.