Voorbeeld: gedicht laten maken

Voorbeeld van gedicht laten maken als cadeau voor collega.

Gedicht als persoonlijk cadeau voor collega

Als (huur)dichter word ik op verschillende manieren ingezet: voor tijdschriften, als locatiedichter op congressen en evenementen en op afstand. Recent heb ik op afstand weer een bijzonder (ingelijst) gedicht mogen maken: als cadeau voor een collega die met pensioen gaat. Het is een mooi praktijkvoorbeeld van hoe zoiets kan gaan.

Filmpjes als input voor gedicht

Voorbeeld ingelijst gedicht als cadeau.

Adviesorganisaties Andersom vroeg mij een modern gedicht te schrijven voor een collega die na 15 jaar met pensioen ging. Dit zijn altijd bijzondere opdrachten omdat het echt een persoonlijk verhaal wordt. Als input voor mij namen haar collega’s een kort filmpje op met hun telefoon of ze stuurden een kort verhaaltje per e-mail. Dat werkte prima! Hun verzameling verhalen was op zich al een leuk aandenken.

Met deze informatie kon ik in het persoonlijke gedicht schrijven als verrassing voor de collega. Ik heb de eindversie lekker authentiek uitgewerkt met mijn typemachine en mooi ingelijst om aan te bieden. Dat gebeurde afgelopen week bij haar vertrek. Het viel goed in de smaak. “Het raakte haar op een warme manier, precies zoals we het voor ogen hadden”, aldus de opdrachtgever. Zo werd het een bijzonder aandenken van een bijzondere tijd.

Ook een gedicht laten maken als cadeau?

Wil je ook een gedicht laten maken als cadeau voor een bijzonder persoon? Stuur mij een e-mail en ik denk graag met je mee voor een leuk en onvergetelijk cadeau. Er is van alles mogelijk!

Dichtbundel: ‘Moderne gedichte voor mannen
(en stiekem ook voor vrouwen)’

Begin 2019 verscheen mijn eerste dichtbundel. Door de stijl wordt het soms ‘mannenpoëzie’ genoemd. Vandaar de titel, met een vette knipoog. En hij wordt nu toch echt het meest gelezen door vrouwen! Het boek is verkrijgbaar in boekwinkels, bij Bol.com en de webshop van de uitgever.

Lees hier meer over het boek >