Congres & Locatiedichter

Dichter huren voor congres of evenement

Dichter congres & Dichter evenement | Moderne dichter Eric Hoogeweg kun je huren als dichter op locatie.

Wil je een dichter huren voor een congres of evenement? Als moderne dichter werk ik ook in opdracht als huisdichter of ‘dichter op locatie’. Zo kun je op één dag een gedicht laten schrijven. Of meerdere! Als ‘locatiedichter’ schrijf ik echt overal. Vooral over: bijzondere plekken, mensen en activiteiten. Bijvoorbeeld tijdens een congres of evenement. Een gedicht kan door mij worden voorgedragen, maar de gedichten zijn ook te projecteren of te delen in publicaties of op sociale media. Op afstand een gedicht laten maken kan ook.

Huisdichter huren voor evenementen

Als locatiedichter kun je mij als dichter huren voor een evenement of congres. Als huisdichter schrijf ik op locatie moderne gedichten. Anno NU. Om te verankeren, prikkelen en vermaken. Met de typemachine, laptop, met de hand of zelfs op een Dymo Labelwriter. Alles kan! Een gedicht kan ook op veel verschillende manieren worden gedeeld: voorgedragen, op grote schermen (als live stream poëzie), op sociale media en achteraf aan de muur. Hiervoor kan ik gedichten ook uitwerken op mijn ‘good old’ typemachine.

Maar misschien heb je een ander leuk idee? Laat het me gerust weten. Er is heel veel mogelijk. Samen maken we er iets bijzonders van.

Dichter congres

Dichter congres: mijn werk als huurdichter begon in 2012 als dichter voor congressen.

Als congresdichter schrijf ik op locatie tijdens een congres, beurs, symposium of bijvoorbeeld studiedag over deze activiteit. Ook dat kan één lang gedicht opleveren of enkele kortere gedichten.

Mijn werk als ‘huurdichter’ begon in 2012 eigenlijk als huisdichter voor congressen. Want door mijn werk als tekstschrijver maak ik al jaren op verschillende manieren verslagen van congressen. Door mijn autonome werk daarnaast als moderne dichter ontstond het idee voor de congresdichter. Sindsdien kun je mij als dichter huren.

Tijdens een congres reageren de gedichten direct op de inhoud en thema’s. Hiervoor bleek veel belangstelling te bestaan, juist omdat de directe moderne stijl een breed publiek aanspreekt. Ook de toepassingen en mogelijkheden van de huisdichter zijn divers. Dit zijn veelgebruikte toepassingen:

  • Als voordracht of terugkoppeling(en) tijdens een congres of evenement.
  • Het meest klassiek is aan het eind, maar direct tussendoor reageren met gedichten kan ook!
  • Gedichten komen in een verslag, publicatie of online (sociale media).
  • Als ‘live stream poëzie’ met gedichten op grote schermen bij een congres (vaak enkele kortere gedichten).

Topsport! Veel gedichten op één dag

Wil je meerdere gedichten laten schrijven tijdens een congres of evenement? Mijn eigen, directe dichtstijl maakt deze ‘topsport’ mogelijk. Tijdens een dag schrijf ik zo vier of vijf verschillende gedichten. Ieder gedicht reageert dan direct op gebeurtenissen of de bijdragen van sprekers.

Dit kan met voorgedragen gedichten, op grote schermen of bijvoorbeeld via sociale media (Twitter). Voor de aanwezigen is de impact het grootst. Zij zitten zelf immers midden in de context.

Een reeks gedichten schrijven op één dag deed ik al voor veel opdrachtgevers, waaronder: Bol.com, Gucci, Rijkswaterstaat, Isala ziekenhuis, multimediabedrijf Burst Digital (tijdens kerstdiner 2017), Hogeschool Amsterdam en het Ministerie van Algemene Zaken.

Stijl en voorbeelden gedichten

Met mij als moderne dichter huren voor een congres of evenement is van alles mogelijk! Als mijn stijl je bevalt, komen we zeker snel tot een goede formule voor jouw activiteit. Bekijk hier voorbeelden van gedichten (en opdrachtgevers) om snel een beeld te krijgen van mijn stijl.

Meer weten? Stuur een e-mail!