Algemene voorwaarden

Wat mag je verwachten van een tekstschrijver of tekstbureau?

Goede samenwerking met een professionele tekstschrijver of tekstbureau begint met duidelijkheid. Daarom zijn de basisregels voor opdrachten en opdrachtgevers bij de Tekstwerkplaats duidelijk op een rij gezet in de Algemene voorwaarden. Zonder kleine lettertjes, laagdrempelig en overzichtelijk. Formeel? Juist niet! Door deze duidelijkheid vooraf is de samenwerking in de praktijk juist heel informeel, inhoudelijk en plezierig.

Basisregels van beroepsvereniging van tekstschrijvers

De Algemene voorwaarden zijn gebaseerd op de standaard voorwaarden van de beroepsvereniging van tekstschrijvers (Tekstnet), waarbij ik als professionele tekstschrijver ben aangesloten. Ze zijn vooral bedoeld om nieuwe opdrachtgevers vooraf duidelijkheid te geven. Een opdrachtgever ontvangt ze bij aanvang van de samenwerking.

Met bestaande opdrachtgevers komen de voorwaarden in de praktijk vrijwel nooit ter sprake. Maar ook voor hen kan het een handig document zijn. Bijvoorbeeld als er bij een opdrachtgever grote veranderingen optreden of er vragen ontstaan over bijvoorbeeld auteursrecht of tussentijds ingrijpend wijzigen van opdrachten.

Snel antwoorden op praktische vragen

De Algemene voorwaarden geven antwoord en uitleg over hele praktische vragen, zoals:

  • Worden voor een oriënterend gesprek kosten gerekend? Nee, dat is gratis.
  • Kunt u een opdracht tussentijds beëindigen? Het gebeurt nooit, maar het kan wel!
  • Is een correctieronde inbegrepen of meerwerk? Standaard inbegrepen!

Op dit soort vragen vind je snel het juiste antwoord in de overzichtelijk en laagdrempelig geschreven Algemene voorwaarden. Zo is alles vooraf goed geregeld en kom je bij de Tekstwerkplaats nooit voor verrassingen te staan. Tenminste, niet voor onplezierige.

Afwijken van de algemene voorwaarden

Waar nodig kan in overleg worden afgeweken van de algemene voorwaarden. Dat is zelden nodig, maar in uitzonderlijke situaties kan het natuurlijk wel. Het gaat immers niet om de regels maar altijd om prettige samenwerking in de praktijk met mooie resultaten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de Algemene voorwaarden van mijn tekstbureau of wil je ze graag (nogmaals) ontvangen? Stuur mij dan even een e-mail: eric@tekstwerkplaats.nl.